2005. október 31.

The Last Days Of Jesus – koncert a Rémálmon

Novemberben több külföldi zenekar is tiszteletét teszi majd a péntekenként jelentkező, Rémálom a Nyár utcában névre hallgató koncert- és partysorozat rendezvényein. Egyikőjük északi szomszédunk vitriolos hangvételű, öntörvényű deathrock-bandája, a The Last Days Of Jesus lesz, akik november 18-án érkeznek – immár harmadszor - a Marco Polo Club színpadára, ahol a budapesti shock&roll formáció, a Nonsense szerepel majd előttük.
A klasszikus, ’80-as évekbeli atmoszférába illesztett modern hangminták és alapok különleges világa mindig is sajátja volt Európa egyik legegyedibb poszt-punk rockbandájának. A The Last Days Of Jesus több, mint 10 éve adja a világnak ezt a kivételes zenét, amit talán progresszív deathrockként határozhatunk meg. 


A frontember Mary0 és csapata kritikus, ironikus szűrőn át olvaszt magába és zenéjébe valami nyers, ősi őszinteséget, újszerű hangzást adagolva mindehhez. A szlovák zenekar lélegzetelállító módon önti a világra különleges elképzeléseit, változatos képekkel, irritáló kétarcúsággal. Egy nagyon ízes és pikáns keveréke a szarkazmusnak, és keserűségnek, ami hangzásvilágukat adja… soha jobban, mint új albumukon, a Strobelight Records gondozásában megjelent Alien Road-on.

Az est másik fellépője a 2002-ben alakult Nonsense, mely az idei év nyarán kezdett intenzív koncertezésbe: a héttagú csapat szerepelt többek között a Szigeten és az augusztusi Birthday Massacre koncerten is játszott. A többek között két maszkos zenész-zsoldossal, egy „szekszis”-ordítozós lánnyal, „tábori lelkész” dobossal felálló sokksereg mindig maradandó koncertélményt nyújt... A két koncert után pedig goth-dark és batcave zenék várnak a táncos kedvű publikumra, egészen hajnali négy óráig, Bence (LD50) és Zero (Negative Art) közreműködésével.

Tudnivalók a koncertről:
2005. november 18., péntek 20.00 óra
Budapest, Marco Polo Club (VII. Nyár u. 6.)
The Last Days Of Jesus, Nonsense koncertek
Afterparty: Bence & Zero
Belépő: 800 Ft.

Kapcsolódó linkek: