2005. október 3.

Negative Art Szegeden!

Sokan talán nem tudják, hogy hazánk egyik elismert underground koncertszervezője, a Negative Art Prod. eredetileg vidéki kezdeményezésként indult, és mind a mai napig szegedi székhellyel működik. Magától értetődik tehát, hogy a budapesti koncertek mellett vidéken, így Szegeden is rendszeresen találkozhatunk Negative Art rendezvényekkel… október második felének programjairól tudhatunk meg többet az alábbiakban.


Idén ősszel hagyományteremtő szándékkal indult útjára egy új, ingyenes programsorozat, az Antiparty, mely a jövőben minden csütörtökön jelentkezik majd, a nyáron rendbe hozott Szegedi Ifjúsági Ház földszinti helyiségében, a "Cafféban". Az Antiparty-k programjában fiatal zenekarok koncertjei szerepelnek, a részletes program folyamatosan megtalálható az Ifjúsági Ház weblapján, mely a http://www.ih.szegedvaros.hu/ címen érhető el. A koncertek után, este tíz órától pedig Zero nyomja a dark-wave, alternatív, rock és metal zenéket; a táncparketten többek között a következő előadók nótáira számíthatunk: System of a Down, Korn, Anathema, Static-X, Marilyn Manson, Placebo, The Cure, Depeche Mode, Gothminister, The Mission, Chumbawamba, Cardigans, Republica, The Prodigy, HIM, The Killers, Liquido, The Sisters of Mercy, Guns'n'Roses, RHCP, Turbonegro, Garbage, Evanescence, The Rasmus, Ladytron, The Hives, New Order, Nightwish, Danzig, Faith No More, Sepultura…

Október 21-én a Városi Rock Clubból jelentkezik majd három zenekar: a Hangyák és a Lady Picture Show felvezetése után a Replika szerepel majd ezen az estén, akik tízéves születésnapi turnéjuk keretében látogatnak Szegedre, hogy egy olyan 20 számos produkciót adjanak elő, mely kronológiai sorrendben tekinti át a zenekar összes korszakát.

A hónap végén pedig egy kétnapos, tematikus koncertsorozatra kerül majd sor: 28-án és 29-én a borongós, szomorkás hangulatú zenék képviselői találkozhatnak a III. Gothic Halloween nevű dark-doom-industrial orgia keretében. Az első nap Nyúzó Imi és csapata, dögös darkrockban utazó Garden Of Eden ill. az alterrockban utazó Sense Of Silence életrevaló zenéje lesz terítéken, másnap pedig a Christian Epidemic karcos hangjai, majd pedig a Penta Concordia My Dying Bride estjének gyönyörködtetően édeskeserű dallamai hangolják az alkalomhoz illően busongóra a nagyérdemű hangulatát. Az idén hároméves rendezvény programjának szerves részét képezi a helyszínen megtekinthető kiállítás, a koncerteket követő gothic-horror, ill. electro-industrial performance-ok is, és persze a buli hajnalig..

A Negative Art szegedi rendezvényeiről rendszeres tájékoztatást kaphatunk a szegedi Rádió MI „Betonkeverő” című műsorából, mely minden kedden kőkemény zenékkel jelentkezik. A Rádió MI-t az FM 89,9-es hullámhosszon foghatjuk be, webrádiós „kiszerelésben” pedig a http://www.radiomi.hu címen érhetünk el. Érdemes továbbá szemmel tartani a hamarosan beinduló http://www.rockklub.hu oldalt is, mely a már több mint két évtizede működő szegedi Városi Rock Club virtuális otthonaként fog funkcionálni.

Negative Art Szeged, októberi programok:
2005. október 21., péntek 19.00 óra
Szeged, Városi Rock Club (Deák Ferenc utca)
Replika, Lady Picture Show, Hangyák koncertek
Belépő: 800 Ft.

III. Gothic Halloween
2005. október 28-29., péntek-szombat 19.00 óra
Szeged, Városi Rock Club (Deák Ferenc utca)
Belépő: egy napra 700 Ft., két napra 1000 Ft.
Pénteki program: Garden Of Eden, Nonsense koncertek. Performance: Villanypásztor (botrányindustrial fájdalom
Szombati program: Christian Epidemic, Doomsday presents: The Penta Concordia (My Dying Bride est) koncertek. Performance: Depi Gang (goth-horror-öngyilkos szánalom) 

Antiparty-k minden csütörtökön 21.00 órától
Szeged, Ifjúsági Ház (Felső Tisza-part 2)A belépés ingyenes!További információk: http://ih.szegedvaros.hu