2005. november 3.

Negative Art Szeged – programok az év végéig


Az év utolsó hónapjában is több rendezvénnyel jelentkezik majd a Negative Art szegedi gárdája, illetve a NegArt-szelektorok is feltűnnek majd jó pár bulin. November 29-én  második alkalommal duhajkodhatunk majd a Bitangok éjszakáján, december 3-án a Hóhérok estéje jön a román Negura Bunget és a Sear Bliss főszereplésével, 10-én pedig a Vale Of Tears és a Remorse érkezik a Városi Rock Klubba.


November 29-én, kedden - „2. Bitangok éjszakája" fedőnéven - négy ütős koncertet láthatnak majd az érdeklődők a JATE Klubban. A Subscribe legénysége duplán is képviseli majd magát az est folyamán, ugyanis saját koncertjük mellett Guilty Parties elnevezésű Rage Against The Machine tribute-jükkel is fellépnek. Rajtuk kívül még a Velvet Stab és a Neck Sprain fog zúzni, a koncertek után pedig Fraser és Zero büntet majd a DJ-pult mögül.

December 3-án a szintén JATE Klubban lép fel a romániai extrém metal zenekarok legismertebb képviselője, a Negura Bunget. A koncertre a „Hóhérok éjszakája” nevű, 17.30-kor startoló est részeként kerül sor… a Negura mellett a hazai színtér három kiemelkedő black metal alakulata, a debreceni Neochrome, a Lédeczy Lambert vezette Ahriman és a nemzetközi hírű, immáron a tengeren túl is ismert szombathelyi Sear Bliss is szerepel majd.

December 10-én a „3 Terror Thrashman Tour” Debrecentől Sopronig utazó gárdája, vagyis a Vale Of Tears, a Megazetor és a Remorse szerepel a Városi Rock Klubban, ahol a HiTemp is fellépési lehetőséget kap ezen az estén. Az ózdi származású, thrash metalt játszó Remorse új albuma – hosszas késlekedés után – idén jelent meg, és az október 8-ai lemezbemutató óta a csapat most először látogat majd Szegedre. A buli másik nagy durranása a kíméletlen death metalt prezentáló Vale Of Tears koncertje, akik Destined For Desolation című második korongjukkal egy nemzetközi mércével mérve is kiemelkedő alkotást tettek le az asztalra. A ’97. óta tevékenykedő Megazetor szintén death metalban, azon belül is a Chuck Schuldiner féle komplex vonalon nyomul.

A metal bulik mellett továbbra is minden csütörtökön várja a mulatni vágyókat az Antiparty stábja: az Ifiház Cafféjában Zero biztosítja a muzsikát leginkább wave, elektro, alternatív rock és metal stílusokban válogatja Zero a zenéket, elsősorban a helyszínen megjelenő táncoslábú közönség igényei szerint. Az estekre a beugró 300 Ft, melyből az egyetemisták 100 Ft kedvezményt kapnak.

Negative Art Szeged – programok az év végéig:
Antiparty minden csütörtökön
2005. november 24., december 1., december 8., december 15., december 22., december 29. 21.00 órától
Szeged, Ifiház Caffé (Felső Tisza-part 2.)
Selector: Zero
Belépő: 300 Ft, SZTE-hallgatóknak: 200 Ft.

2. Bitangok éjszakája
2005. november 29., kedd 20.00 óra
Szeged, JATE Klub (Toldi u. 2.)
Neck Sprain, Subscribe, Velvet Stab, Guilty Parties (Rage Against The Machine tribute) koncertek
Afterparty: Fraser vs. Zero
Belépő: 800 Ft, SZTE-hallgatóknak 600Ft.
 
Hóhérok éjszakája
2005. december 3., szombat 17.30
Szeged, JATE Klub (Toldi u. 2.)
Negura Bunget, Sear Bliss, Ahriman, Neochrome koncertek
Belépő: 1000 Ft.
 
2005. december 10., szombat 19.00 óra
Szeged, Városi Rock Klub
Vale Of Tears, Remorse, Megazetor, HiTemp koncertek
Belépő: 700 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.remorse.tk/