2005. december 7.

MetalMania 2006 – az első fellépők


Az idei év tavaszának legnagyobb metalzenei rendezvénye, a MetalMania Fesztivál jövőre is jelentkezik: a 2006-os kiadásra szintén a Petőfi Csarnokban kerül majd sor, március 2-án. A fellépők között megtaláljuk a stílus magyar képviselőinek legjavát, és számos külföldi sztárzenekar is koncertezik majd. Az egyeztetések még jelenleg is folynak, négy együttes szereplése azonban már biztosra vehető: a Charon, a Soilwork, az Anathema, és a Nevermore is tiszteletét teszi a budapesti MetalManián, melyre most 1000 Ft-os megtakarítással lehet jegyet vásárolni.

A Negative Art Prod. 2005. márciusában hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az első magyarországi MetalMania Fesztivált, melyen többek között a Cradle Of Filth, a Katatonia, a Moonspell és az Apocalyptica is látható-hallható volt. A fesztivál sikere után nem volt kétséges: a buli jövőre is folytatódik, és 2006-ban is érkezik a MetalMania!

Ismét a Petőfi Csarnok lesz a fesztivál helyszíne, méghozzá egy csütörtöki napon, március 2-án. A koncertek már kora délután elkezdődnek majd, ezúttal is két színpadon, melyek közül a nagyszínpadon most is a nemzetközi szárzenekarok lesznek túlsúlyban. A tárgyalások négy együttessel már le is zárultak, így biztos a hír, hogy itt lesz a finn dallamos darkrocker-csapat, a Charon, ill. a Magyarországra már szinte hazajáró Cavanagh fivérek zenekara, az Anathema is. Fellép továbbá a legutóbbi albumával hatalmasat szakító északi death metal formáció, a Soilwork, valamint a felejthetetlen hangulatú budapesti koncertjeivel hazánkban is nagy hírnévre szert tett seattle-i power/thrash legenda, a Nevermore. Az egyeztetések pedig még koránt sem értek véget, így hamarosan újabb külföldi sztárzenekarokkal egészül ki a MetalMania 2006 fellépőlistája.

Természetesen a hazai élcsapatok is fellépési lehetőséget kapnak, így már biztosra vehető a The Dethroners, a Gire, a Black Leaves, az Autumn Twilight, a Stereochrist, a Prompt, a Remorse, a Casketgarden és a Relikvia koncertje.

A MetalMania 2006 belépői máris kaphatóak, január 31-éig 6500 Ft-os áron, ezt követően pedig 7000 Ft-ért. A jegyek beszerezhetőek a TicketExpress üzleteiben, a www.ticketportal.hu hálózatában, továbbá Budapesten a következő ismert boltokban: Headbanger, Shark, CD Pince, Hammer Zenebarlang, Last Exit, Viking, Elektromos Krokodil. Vidéki elárusítóhelyek: Debrecen-Rock Ness, Eger-Zenevár, Szeged-Bahia, Székesfehérvár-Káosz.

A fentieken kívül a www.negativeart.hu oldal Bolt menüpontja alatt, valamint a Negative Art minden pénteken jelentkező, „Rémálom a Nyár utcában” nevű koncertsorozatán is megvásárolhatjuk a jegyet, a budapesti Marco Polo Clubban (Bp. VII., Nyár u. 6.). Azok, akik e két helyen szerzik be belépőjüket, további 500 Ft-ot spórolhatnak meg, vagyis mindössze 6000 Ft-ot kell kifizetniük. Ez a megtakarítási lehetőség csak az első száz belépő esetében érhető el, ezért érdemes még az ünnepek előtt lecsapni az akciós jegyek valamelyikére, ami így akár még a karácsonyfa alá is bekerülhet..

További információk:

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.ticketportal.hu