2006. február 16.

MetalMania 2006 – már csak két hét


Március 2-a, Petőfi Csarnok. 2 színpad, melyen 19 zenekar szerepel, köztük 6 külföldi sztárcsapat: a Charon, a Soilwork, a Nevermore, a Moonspell, az Anathema és a Therion. Koncertek 12 órán át, valamint dedikálások, és persze a szokásos póló- és CD-vásár… ez az idei MetalMania programja. A helyszínre elsőként érkező 250 fesztivállátogató pedig egy 14 dalt tartalmazó válogatás-CD-vel is gazdagabb lesz.

A rendezvény hat nemzetközi vendége közül különlegesnek ígérkezik a Therion, az Anathema és a Moonspell koncertje, hiszen e három gárda az éppen soron következő lemezének elkészülte vagy hivatalos megjelenése előtt vállalta a szereplést, ami sajátos exkluzivitást kölcsönöz ezeknek a fellépéseknek, hiszen így - a zenekarok ígérete szerint - még a megjelenés és a hivatalos lemezbemutató turné előtt hallhatjuk majd élőben a már készülő Anathema és Therion albumok, valamint a már elkészült, április 24-én megjelenő új Moonspell lemez, a Memorial néhány nótáját.

Természetesen a három másik sztárcsapat koncertjére is érdemes figyelni: a Charon a Songs For The Sinners, a Soilwork a Stabbing The Drama, a Nevermore pedig a This Godless Endeavor című aktuális albumát mutatja majd be a nagyérdeműnek; mindhárom korong 2005-ben került kiadásra.

Csakúgy mint tavaly, idén sem maradnak el a dedikálások: a szervezők igyekeznek minden nemzetközi fellépőt rávenni arra, hogy szervezett keretek között is osszon autogrammokat a rajongóknak. A dedikálások részletes menetére a helyszínen derül majd fény. A 13.00 órás kapunyitás után mindenesetre érdemes mihamarabb megérkezni, hiszen az első 250 fesztivállátogató a Firesampler #3 című válogatás-CD-t is bezsebelheti, melyet a Firebox Records ajánlott fel.

Ne feledkezzünk meg a fesztivál ingyenes afterparty-járól sem: aki nem tud mit kezdeni magával a hajnali 01.00 órára tervezett befejezés után, az bátran látogasson el a Blaha Lujza tér közelében lévő, éjszakai közlekedéssel is remekül megközelíthető Marco Polo Clubba (Nyár utca 6.), ahol a Rémálom a Nyár utcában estjeiről már ismert DJ Jesper biztosítja majd a talpalávalót, 23.00 órától egészen hajnalig.

MetalMania 2006 – tudnivalók:
2006. március 2., csütörtök 13.00-01.00h
Budapest, Petőfi Csarnok
A Nagyszínpad fellépői: Therion, Anathema, Moonspell, Nevermore, Soilwork, Charon, Stereochrist, The Dethroners, Gire.
A Kisszínpad programja a fellépés sorrendjében: Wackor, Prompt, Baby Bone, Autumn Twilight, Black Leaves, Remorse, Vale of Tears, Variola, Viative (ex-Relikvia), Nadir, Casketgarden
Belépő: 7000 Ft.

Kapcsolódó weboldal: