2006. február 23.

MetalMania: Anathema vonósnégyessel, Kisszínpad bolgár black metal-lal


Újabb hírek a március 2-i MetalMania Fesztiválról: a rendezvény programja még egy külföldi fellépővel egészül ki, méghozzá a Bulgária legjobb black metal zenekarának számító Korozy-val, akik a Kisszínpadon szerepelnek majd. A Nagyszínpados Anathema pedig vonósnégyessel, és az albumokon is hallható női vokalistával érkezik majd a Pecsába..

Vonósnégyessel érkezik Budapestre az Anathema. A MetalMania Fesztiválon tehát különleges, a kontinensen még soha nem látott felállásban lép majd fel Liverpool második legjobb együttese… az exkluzív élmény garantált. A vonósnégyes csellistája a korábbi akusztikus koncertekről ismert David Wesling lesz. Szintén mikorofon mögé áll az elbűvölő Lee Douglas is, aki a női vokálokért felel majd; elbűvölő hangját többek között a Natural Disaster című albumról is ismerhetjük.


A Kisszínpad programja is színesedik. Mivel több ilyen irányú kérés is érkezett, e helyszín műsora nem ér véget a Therion kezdése előtt, hanem még egy fellépővel bővül a program: a Casketgarden koncertje után a bolgár black metal együttesek legjobbika, a Korozy lép fel, melynek szimfonikus elemeket sem nélkülöző, nem egyszer atmoszférikus, ám mégis agresszív metal zenéjét olyan híres-hírhedt zenekarok inspirálták, mint az Arcturus, az Emperor vagy a Dimmu Borgir. Legutóbbi albumuk Nyugat-Európában is kedvező fogadtatásra lelt, sikereikben pedig nagy szerepet játszott az élő fellépéseik állandó részét képező show-műsor, amely bizony nem is maradhat el egy igazi vérbő black metal szeánsznál: a tagok teljes harci szerelésben, festéssel lépnek színpadra, és időnként női „asszisztensekkel” is fokozzák az élményt, ahogy azt a magyar közönség 2005-ben már megtapasztalhatta.

A fesztiválra kiadott kedvezményes jegyek mára egytől egyig elfogytak. A külföldi érdeklődés is túltesz minden előzetes várakozáson: összesen 12 országból érkeznek majd a MetalMania látogatók, Törökországtól Finnországig. Aki tehát nem akar lemaradni, annak érdemes elővételben megváltania jegyét; melyet megtehet az országosan ismert jegyirodákban, ill. a http://www.negativeart.hu/metalmania oldalon felsorolt jegyárusító helyeken. A szervezők természetesen a helyszíni árusításra is tesznek félre jegyeket azoknak, akik máshogy nem tudják azt beszerezni.

A fesztiválnak otthont adó Petőfi Csarnok is készül a nagy napra: tekintettel az egész napos programra, a helyszínen hideg- és melegkonyha várja majd azokat, akik nem csak folyékony kenyeret kívánnak magukhoz venni. Az ételek és italok mellett a délután négykor kezdődő dedikálások, valamint CD- és pólóvásár is említést érdemel: a zenekari cuccok mellett többek között a fesztiválpólót, vagy a már régóta hiánycikknek számító Negative Art-pólót is beszerezhetjük majd.

MetalMania 2006 – tudnivalók:
2006. március 2., csütörtök 13.00-01.00h
Budapest, Petőfi Csarnok
A Nagyszínpad fellépői: Therion, Anathema, Moonspell, Nevermore, Soilwork, Charon, Stereochrist, The Dethroners, Gire.
A Kisszínpad fellépői: Wackor, Prompt, Baby Bone, Autumn Twilight, Black Leaves, Remorse, Vale of Tears, Variola, Viative (ex-Relikvia), Nadir, Casketgarden, Korozy
Belépő: 7000 Ft.
Kapcsolódó weboldal: