2006. március 9.

Kollektíva 6


Április 8-án újabb állomásához érkezik az a rendezvénysorozat, amely egy tető alá hozza a magyarországi underground elektronikus és dark zenék képviselőit és kedvelőit. A Kollektíva hatodik estjének helyszíne az egybenyitott Vörös és Kék Yuk lesz, a program pedig összesen 3 koncertet, 11 DJ szettjeit, valamint divatbemutatót és horror-performanszot tartalmaz.



Tavaly novemberben az A38 Állóhajón rendezte meg az ld50.hu negyedik születésnapja alkalmából az ötödik Kollektívát, - 5 fellépővel, 8 DJ-vel, számos promocióval, divat- és fetish-bemutatóval. A rendezvény több száz érdeklődöt vonzott, akik ország különböző pontjairól érkeztek az underground zenei találkozóra.

Idén április 8-án két fő zenei stílus mentén osztható fel a program: A Kék Yukban az elektronikus, míg a Vörösben inkább a gitárcentrikus zenék kedvelői érezhetik majd jól magukat. Az előbbi helyszín fellépője a feltörekvő német underground techno-szcéna egyik legnagyobb neve, a Soman, valamint DJ-szettel jelentkezik a legendás londoni underground klub, a Slimelight egyik rezidens lemezlovasa, Matt©. A breakbeat kultúra is beteszi a lábát két neves egri DJ, Lektron és Tesla személyében. Aradi Katta divattervező bemutatója mellett az érdeklődők az ld50.hu berkein belül alakult horror-performansz csapat, az Art Macabre újabb előadását tekinthetik meg, ezt követően pedig elektronikus zenék szólnak hajnalig: EBM, industrial, electro, future pop...


A Vörös Yukban inkább a gótikus rock és metal muzsikák kedvelői érezhetik majd otthon magukat. A hazai szcéna legjobb szelektorai, így Zero, Gelka és Krisztián mellett két zenekar is szerepel: a Temesvári Balázs kortárs zenész által fémjelzett Ion, ill. a legjobb magyar avantgarde metal formáció, a Gire.


Kollektíva 6 – tudnivalók:
2006. április 8., szombat 19-04h
Budapest, Vörös & Kék Yuk (egybenyitott) (III. Fényes Adolf utca 28.)
Belépő: 2000 Ft.

Kapcsolódó weboldalak
További információ, nagyméretű webplakát:
Beszámoló és fényképek a Kollektíva 5-ről: