2006. június 8.

Nightbreed - Fesztivál és DVD


Idén hetedik alkalommal kerül megszervezésre a Nightbreed Fesztivál. A kétnapos zenei találkozó helyszíne ezúttal is Ecsegfalva, a program pedig 24 zenekar koncertjéből áll majd össze. Elkészült a tavalyi koncertekről készített DVD is, melyet a helyszínen, a fesztivál ideje alatt lehet majd beszerezni.

Indul a fesztiválszezon. A legismertebb, legnagyobb könnyűzenei rendezvények mellett ma már számos olyan kisebb fesztivál, tábor és kultúrkemping működik, mely az adott régió lakóinak, vagy egy-egy szűkebb zenei stílus kedvelőinek nyújt lehetőséget a szórakozásra és a kikapcsolódásra. E kisebb rendezvények között a régebbiek közé tartozik az ecsegfalvi Nightbreed Fesztivál, mely a magyar underground rock és metal zenekarok egyetlen országos seregszemléje.

A Kisújszállástól nem messze lévő Ecsegfalván először 10 évvel ezelőtt rendezték meg ezt a zenei találkozót. Az eredetileg Rock-Alföld néven futó fesztivál 2000-ben változott Nightbreedre, vagyis az idei lesz immár a hetedik. A helyszínválasztás amúgy nem véletlen, hiszen a legismertebb magyar dark zenekarok, így a De Facto, a Garden Of Eden, ill. a PG Csoport zenészeinek nagy többsége e Dél-alföldi faluból származik. Talán éppen ennek köszönhető az, hogy a helyi lakosok minden évben nagy szeretettel fogadják a fesztiválra érkezőket, akik így valóban baráti közegben tölthetnek el közösen egy hétvégét, eme vadregényesen szép természeti környezettel körülvett, a Hortobágy-Berettyó partján fekvő községben.

Az idei Nightbreed programja a már megszokott mederben zajlik majd: július 7-én és 8-án is kora délután kezdődnek a koncertek, és a zenekarok egészen éjfél utánig váltják egymást a Művelődéi Ház kertjében felállított szabadtéren felállított színpadon. Ezután afterparty veszi kezdetét a MűvHáz termében. Több mint 20 együttes mutatkozik be majd; az első nap inkább a metalosabb, durvább produkciók szerepelnek, szombaton pedig dark-wave csapatoké a terep. A magyar nagyágyúk  – többek között a Christian Epidemic, a De Facto, a Garden Of Eden, a The Dethroners, a Tesstimony vagy a Gire - mellett ezúttal egy külföldi vendég is érkezik, méghozzá a lengyel Deathcamp Project.

A legutóbbi Nightbreed óta elkészült az a DVD is, melyen a 2005-ös fellépők professzionális technikával rögzített koncertje látható. A lemezen minden együttes egy dallal szerepel, de számos extra is megtalálható rajta: Juhász Tamás fotógalériája, továbbá riportok, interjúk a zenekarokkal, a közönség tagjaival és a fesztivál szervezőjével. A DVD limitált, 200 db-os példányszámban kerül kiadásra, és baráti - kb. 1000 Ft-os – áron lehet majd megvásárolni, kizárólag a 2006-os Nightbreeden.

A Nightbreed teljes, részletes programja megtalálható a www.negativeart.hu/nightbreed címen elérhető hivatalos oldalon, ahova hamarosan felkerülnek a szállással, ellátással és az utazással kapcsolatos részletes információk is. A fesztivál kétnapos belépője elővételben 4500 Ft-ba kerül, amit a Ticketportal hálózatában, az ország 80 pontján vásárolhatunk meg.

VII. Nightbreed Fesztivál – tudnivalók:
Időpont: 2006. július 7-8., péntek-szombat
Helyszín: Ecsegfalva
Fellépők: Agregator, Amadea, Autumn, Autumn Twilight, Black Leaves, Christian Epidemic, De Facto, Deathcamp Project (PL), Decadence, The Dethroners, Dying Wish, Garden Of Eden, Gate Of Darkness, Gire, Holt Költők Társasága, Killing Art, The Moon, Neverland, PG Csoport, Sense of Silence, Tesstimony, Vale Of Tears, Variola, Viative (ex-Relikvia)
A koncertek után afterparty: DJ MarKucH (Castle Party Crew, PL), Zero (Negative Art), Jesper (Rémálom a Nyár utcában), Árpi (De Facto)
Belépő: a napijegy ára 2500 Ft, a bérlet elővételben 4500 Ft, a helyszínen 5000 Ft.
Kapcsolódó weboldal: