2006. július 19.

Sziget utáni veszedelem: a Mission frontembere Budapesten


Egy igazán különleges koncerttel folytatódik a 2004-ben indult "Sziget utáni veszedelem" elnevezésű rendezvénysorozat. A stílus idén is sötét, szomorkás marad, és a korábbi impozáns fellépőlista (The Crüxshadows, The Birthday Massacre, Danny Cavanagh) is méltó folytatást kap: Wayne Hussey, a legendás The Mission frontembere érkezik egy szóló akusztikus koncertre.

Sorra érkeznek hazánkba az angolszász alternatív zene meghatározó férfiúi: az indie ősatyjának tekinthető Morissey és a veterán punkrocker Iggy Pop után augusztus 22-én a dark-goth rockzene meghatározó egyénisége, Wayne Hussey lép majd fel Budapesten, az A38 hajó fedélzetén. Hussey a stílus két kultuszbandájában is zenélt: tagja volt a Sisters Of Mercynek, majd onnét kiválva alapította meg a The Mission zenekart.

Az 1986-ban alakult Mission a korszak egyik sikerzenekara volt: szinte ontotta magából az azonnal klasszikussá vált albumokat, melyekből összesen hárommillió példány fogyott, és 12 daluk jutott fel a slágerlisták csúcsára. A Mission a Cure-on, Sisters of Mercyn, Fields of Nephilimen edződött nemzedék kedvencévé vált, és a korszak egyik legfantasztikusabb koncertzenekarának számított: 1988-ban egymás után hét teltházas fellépésük volt a londoni Astoriában, 1990-es budapesti szereplésükre pedig tízezer magyar rajongó volt kíváncsi az egykori Budapest Sportcsarnokban, annak ellenére, hogy az éppen akkor zajló taxisblokád miatt szinte csak gyalogszerrel lehetett eljutni a koncert helyszínére.

A Mission utoljára négy éve, a Sziget Nagyszínpadán szerepelt Magyarországon. A zenekar ebben az évben Dél-Amerikában is turnézott, egészen addig, míg a basszusgitáros Craig Adams faképnél nem hagyta őket. Mivel Wayne nem akarta cserbenhagyni a rajongókat, ezért önállóan, egyetlen akusztikus gitárral folytatta a koncertezést, ami akkora sikert aratott, hogy azóta is rendszeresen ad szólóesteket. Egy ehhez hasonló fellépésre számíthatunk a budapesti A38 hajón is, ahol az egykor volt szép idők minden meghatározó nótája felcsendül majd.

Hussey ezúttal nem teljesen egyedül érkezik majd, hiszen régi zenészcimborája, a The Coldban játszó Timo Schardt kíséri majd szintetizátoron. A magyar virtust a De Facto képviseli majd, akik az est hangulatához hűen akusztikus koncerttel készülnek. Az érzésekkel teli, dallamos metalzenéjéről ismert együttessel az összes nagyobb nyári fesztiválon, így a Szigeten is találkozhatunk majd, és megismerhetjük a most készülő harmadik albumuk néhány új dalát is.

Sziget utáni veszedelem - tudnivalók:
2006. augusztus 22., kedd 20.00 óra
Budapest, A38 hajó
Wayne Hussey (The Mission) akusztikus szólókoncertje
vendég: De Facto (akusztikus koncert)
Belépő: 3500 Ft, július 31-ig 3000 Ft.
Jegyek már kaphatók a Ticketportal hálózatában! ( http://www.ticketportal.hu )

Kapcsolódó weboldalak: