2006. október 6.

Heavy metal est a Priest és az Iced Earth énekesével


Zsíros gitárriffek, magabiztos zakatolás, és az elmúlt évtized egyik legtisztább hangú heavy metal énekesének orgánuma fogad majd minket október 31-én a Wigwam Rock Clubban. A Judas Priest és az Iced Earth frontembereként megismert Tim "Ripper" Owens végre saját bandát toborzott: a Beyond Fear első albumát mutatja be nekünk ezen az estén, egy igazi veterán gárda, a Vicious Rumors és a német Courageous társaságában.

A Beyond Fear mindössze egy évvel megalakulása után, a debütáló albumának bemutatása végett érkezik a budapesti Wigwamba, egyenesen az Amerikai Egyesült Államokból. A hír elsőre kicsit furcsának tűnhet, de ha megvizsgáljuk, hogy kik zenélnek az elsőre ismeretlennek tűnő csapatban, ismerős nevekre bukkanhatunk: az énekesi poszton azt a Tim "Ripper" Owens-t találjuk, aki az elmúlt évtizedet a Judas Priest és az Iced Earth zenekarok élén töltötte, így ismertetve meg nevét minden fémzene hallgatóval.

Az 1967-ben született Owens története amúgy igazi metál-tündérmese: a fiatal énekest a Priest dobosának haverjai fedezték fel egy amerikai kiskocsmában, s így a korábban ismeretlennek számító srác 1996-ban már kamaszkori kedvence, a Judas Priest énekeseként lépett a színpadra, egészen Halford 2001-es visszatéréséig. Ekkor azonban a power metal klasszikus Iced Earth csapott le a remek torkú férfiúra, aki azóta is együtt dolgozik a jó húszéves csapattal.

Owens hangját így már ismerhetjük a Priest 'Jugulator' és 'Demolition' című stúdióalbumairól, és az Iced Earth 'The Glorious Burden' című korongján is ő énekel.. azonban szerette volna saját elképzelésit is mihamarabb stúdióba vinni. Így született meg a Beyond Fear együttes, mely már kifejezetten Owens köré szerveződött. Ennek ellenére nem szólóprodukcióról, hanem valódi zenekarról van szó, amit az is mutat, hogy a csapat nevét viselő, májusban megjelent debütáló anyag 14 dalából hét már az új gitáros, John Comprix és Owens közös alkotása. A lemezt hallgatva kétségünk sem maradhat afelől, hogy a műfaj továbbra is heavy metal, és egy így is van rendjén, hiszen Owens kiváló, erőteljes orgánumával hiba lenne bármi másba kezdeni.

Az ifjú amerikai csapatot egy igazi acéldinoszaurusz és ifjú német titánok kísérik el a budapesti koncertre; az 1979-ben alakult Vicious Rumors mindenesetre halad a korral: a napokban megjelenő 'Warball' albumukat az eddigi legütősebb produkciójuknak ígérik, és nemrég egy DVD-t is kiadtak. Harmadikként egy tehetséges fiatal banda, a Nevermore nyomdokain haladó német Courageous vesz részt az európai turnén, melynek Budapest lesz az első állomása, így a három zenekar nagyon várja már a wigwamos koncertet, melyre október 31-én kerül sor. Jegyek már kaphatók a Ticketportal országos hálózatában!

Tudnivalók:
2006. október 31., kedd 19:00 óra
Budapest, Wigwam Rock Club
Beyond Fear, Vicious Rumors, Courageous koncertek
Belépő: 4500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak: