2006. november 21.

Sean Paul exkluzív koncertet ad Pozsonyban


A dancehall utazó nagykövetének is nevezett Sean Paul exkluzív koncertet ad december 13-án, Pozsonyban. A Like a Glue, Get Busy a Gimme the Light című slágerek előadójának ez lesz az egyetlen közép-európai koncertje idén, melyre Magyarországon is beszerezhetjük a jegyeket.

Sean Pault szakmai körökben a dancehall reggae nagykövetének is szokás nevezni. Nem véletlenül: a jamaicai születésű rapper olyan slágerekkel robbant be a zenei köztudatba, mint a Gimme The Light, a Get Busy, vagy a Like a Glue, és így egészen új színt csempészett a popzenei palettára. A fiatalkorában az úszásban és vízilabdában is jeleskedő, 1973-ben született Sean első dalszövegei még országa politikai és szociális helyzetéről szóltak, és bár az emberek sorsa iránt való érdeklődés mára sem tűnt el a zenéjéből, manapság már inkább populárisabb témákról énekel, mint például a buli, a barátság, vagy a szerelem.

Sean Paul zenéje egy több mint húszéves, korábban csak egy szűk közönség által ismert zenei műfajt, a dancehallt állította reflektorfénybe. A dancehall Jamaica szigetéről származik, rokonítható a reggae-vel. Könnyed, de mégis fülledt hangulata, erőteljes, lüktető ritmusa a raphez hasonló énekbeszéddel egészül ki. E keverék még legfélénkebb hallgatót is táncra perdíti, s Seannak is meghozta az áhított sikert: a 2002-ben megjelent 'Dutty Rock' című lemezéből világszerte hatmillió példányt adtak el, és Grammy-díjjal is kitüntették.

A 2005-ben megjelent 'The Trinity' lemez címe - mely "Szentháromságot" is jelent - több dologra is utal: Sean-nak ez a harmadik stúdióalbuma, mely három éven át készült a harmadik világban (Jamaicában) és sok helybéli zenész egységes munkájaként jött létre. Seant nem szédítették meg a sikerek: az önmagát mindig is dancehall előadónak tartott fiatalember éppen ezért rögzítette szülőhazájában az új lemezt.

Seannal a 2005-ös Sziget Fesztiválon ismerkedhetett meg a magyar közönség, s most újra lehetőségünk nyílik a reggae nagykövetével való találkozásra, hiszen Sean december 13-án Pozsonyba látogat majd, egy exkluzív koncert erejéig. A szlovákiai rendezvényre 690 szlovák korona (kb. 5000 Ft) az állójegy ára, így az utazással együtt is bőven 10 000 Ft alatt maradhat a pozsonyi kiruccanás költsége. A koncertre Magyarországon is lehet jegyet vásárolni, országszerte a Ticketportal értékesítési pontjain, valamint a www.ticketportal.hu oldalon.

Sean Paul Pozsonyban - tudnivalók:
2006. december 13., szerda 20.00 óra
Pozsony, Incheba Expo Arena (C terem)
Belépő: állójegy: 690 SK (kb. 5000 Ft). VIP állójegyek: 900 SK (kb. 6600 Ft) ülőjegyek: 890-1190 SK (kb. 6500-8700 Ft)

Kapcsolódó weboldalak:

Budapest - Pozsony buszjárat, 1000 forintért: