2006. november 13.

Tizenhét koncert a Gothic Hell Fesztiválon - sztárvendég a To/Die/For


Már délután három órakor kezdetét veszi a mulatozás Óbuda underground iker-szórakozóhelyén, az ez alkalomból egybenyitott Vörös Yukban és Blue Hellben, ahol a 13 magyar zenekar mellett négy külföldi csapat is szerepel. Míg az egyik teremben underground metal csapatok váltják majd egymást, a másik színpadon a hazai dark-goth színtér éllovasai lépnek fel majd, kiegészülve a finn To/Die/For-ral, valamint három további nemzetközi csapattal, november 25-én.

Az ősz legnagyobb kaliberű underground zenei rendezvényei közé tartozik az a Gothic Hell Festival, mely idén kerül először megrendezésre. Már a név is sejtetni engedi, hogy miféle zenekarokkal találkozhatunk a délután kezdetét vevő koncertsorozaton: míg a Blue Hell koncerttermében dark és gótikus csapatok váltják egymást, addig a Vörös Yukban az extrém metal különböző válfajait képviselő zenekarok révén szabadul majd a pokol.

A Blue Hell programja egyben a finn gothrock zenekar, a To/Die/For európai turnéjának budapesti állomása is. A To/Die/For egyike a HIM nevével fémjelezhető romantikus gót metal szcéna nagyágyúinak, és igazán kalandos - mondhatnánk, rapszodikus - történettel rendelkezik: az egykor Mary-Ann néven alakult rockcsapat 1999-ben vett vampirisztikus fordulatot, s nevét To/Die/For-ra változtatva a korábbinál érzelgősebb, szentimentálisabb hangvételű dalokkal próbálta meghódítani a világot. Az első, 'All Eternity' albumon található feldolgozás - mely nem volt más, mint Sandra '80-as évek beli slágerének, az In The Heat Of The Night-nak gótosított változata - egy csapásra klubslágerré vált, a To/Die/Fort pedig ismertté tette.

Évekkel és albumokkal később az együttes meghatározó tagja, az énekes Jape aztán a kilépés és új zenekar alapítása mellett döntött; az igazi váratlan fordulat pedig akkor következett el a csapat történetében, amikor a magát meggondoló Jape saját, új gárdáját nevezte el ismét To/Die/Fornak, így már a most bemutatásra kerülő új album, a 'Wounds Wide Open' is új tagokkal, ám a már megszokott módon dögös és szenvedélyes hangvétellel készítette el Jape. A finn zenekar három turnévendéget is hoz magával, méghozzá a német Das Scheit, a finn Sinamore és a szlovén Indigo Child zenekart.

A 13 hazai gárda a hazai gótikus rock, metal és csapatok, mint a De Facto, a Garden Of Eden, az Ideas mellett számos egyéb underground zenei műfaj képviselői is hangoskodnak majd: fellép a középkori hangulatot industrial elemekkel keverő Sanguis In Nocte, továbbá hazánk egyetlen terror-EBM formációja, a servo.hatred is. Az extrém metal vonalat a Tesstimony, a Sin Of Kain, az Agregator, a Dying Wish, a Vale Of Tears, a Neochrome, az Ahriman és a Frost képviseli majd. E sötét gárda révén valójában igazán színes programot nyújt, hiszen az underground metal műfajok egész garmadáját - death, black, doom, thrash, heavy és ezek különböző kombinációja - ismerhetjük meg segítségükkel. A fesztiválra belépőt válthatunk országszerte a Ticketportal üzleteiben, továbbá a www.ticketportal.hu oldalon.

Gothic Hell Festival - tudnivalók:
2006. november 25., szombat 15:00 órától
Budapest, egybenyitott Vörös Yuk - Blue Hell (Bp., III., Fényes Adolf u. 28.)
To/Die/For (FIN), Das Scheit (D), Sinamore (FIN), Indigo Child (SLO), Tesstimony, Sin of Kain, De Facto, Garden Of Eden, Neochrome, Agregator, Sanguis In Nocte, Vale of Tears, Ideas, Dying Wish, Frost, Ahriman, Servo.Hatred koncertek
Belépő: 2500 Ft, november 10-ig 2000 Ft.

Kapcsolódó weboldalak: