2007. január 30.

Korai és Mitsoura, jazz és reggae az Almássy-n


Februárban is változatos programokkal várja a nagyközönséget az Almássy Téri Szabadidőközpont. A hónap elején a Korai Öröm tartja farsangi buliját a szórakozóhelyen, egy héttel később, 10-én pedig Mitsoura bűvöli el cigány eredetű világzenéjével a hallgatóságot. Az ezt követő héten, 14-én következik a Romhányi Trió, a Dörnyei Quartet és a Fusio Group közös fellépése, 16-án pedig a Riddim Colony és az Irie Maffia reggae bulijára kerül sor.

Február 3-án farsang az Almássy-n, méghozzá a Korai Örömmel, melynek műfaját nevezték már ambientnek, városi népzenének, pszichedelikus ethnónak, vagy éppen akció-zenének. Sokan afféle evolúciós láncszemnek tekintik a csapat munkásságát, amely sok nép és sok galaxis hangjait ötvözi össze zenéjében, s a hagyományos undergroundot összeköti az új tánczenékkel. A Korai ma már befutott sztárzenekarnak számít, bár a hivatalos magyar zeneipart messzire elkerüli. Ezen az estén a Korai's Banditos szelektorgárdája, valamint a Narco Polo zenekar szerepel mellettük.

Február 10-én Mitsoura a színpadon.. Juhász Miczura Mónika, azaz Mitsou lenyűgözően szép, egyéni hangjával és kiforrott előadói tehetségével világszerte a legrangosabb helyen szerepel a roma előadóművészek sorában.
"Ezek a dalok különböző cigány tradíciókból, a lovári, collár, gulvári, romungro zenei hagyományokból származnak. Édesanyám dalai, a család dalai, a közös ünnepek, a temetések dalai. Gyűjtések idős cigány emberektől, akik olyan tehetséggel énekeltek, ahogyan én talán sohasem fogok. Eléneklem a dalokat, melyek körülölelik az életem." vall zenéjéről Mitsou.

14-én a tavaly meghirdetett bérletes jazzkoncert sorozat soron következő előadására látogathatunk el, ahol három zenekar adogatja majd egymásnak a jazzstafétát: a Romhányi Trió, a Dörnyei Quartet, valamint - a tevékenységét szüneteltető Jazzpression helyett – a Fusio Group a színpadon.

16-án pedig a karibi ritmusok veszik át az uralmat: az Exit Klub 1.2 keretében a Love Alliance tagokból verbuválódott Irie Maffia, a hozzájuk kötődő soundsystem, továbbá a két frontemberrel, fúvósokkal és perkással színpadra álló Riddim Colony zenekar szerepel. A csapatok saját számok mellett a klasszikus reggae riddimeket is szerepeltetik repertoárjukban, csakúgy mint a programot záró DJ Future és Ozon is.

A programokra szóló elővételes jegyünket a Ticketportal partnerüzleteiben válthatjuk meg - Budapest és az ország számos pontján - illetve online a www.ticketportal.hu oldalon.

Programok az Almássy-n - tudnivalók:
Korai Farsang
2007. február 3., szombat 20.00 óra
Korai Öröm, Narco Polo, Korai's Banditos
Belépő: 1200 Ft.

2007. február 10., szombat 20.00 óra
Mitsoura koncert
Belépő: 1200 Ft, a helyszínen 1500 Ft.

Jazzstaféta - 3 az 1-ben
2007. február 14., szerda 20.00 óra
Romhányi Trió, Dörnyei Quartet, Fusio Group koncertek
Belépő: 1000 Ft.

Exit 1.2
2007. február 16., péntek 20.00 óra
Riddim Colony, Irie Maffia Live koncertek
Irie Maffia Soundsystem, DJ Future és DJ Ozon
Belépő: 1200 Ft.

Kapcsolódó weboldalak: