2007. március 12.

MetalMania Kisszínpad pénteken


Már ezen a héten belendül az idei MetalMania, hiszen a 23-ai fesztivál előtt egy héttel, március 16-án öt hazai metálgárda: a Casketgarden, a Stonedirt, az Ad Astra, a Gate Of Darkness és egy Pantera tribute zenekar betonoz majd a Kultiplex színpadán. A "MetalMania Kisszínpad" névre keresztelt estén a fesztiváljeggyel rendelkezők ingyen vehetnek részt.

Míg március 23-án a Testament, a My Dying Bride és a Korpiklaani lesz az est három fő fellépője az Almássy Téri Szabadidőközpontban, egy héttel korábban kizárólag a hazai gárdáké majd a Kultiplex nagytermének színpada. A kezdőhangot a Gate Of Darkness szintetizátorral megtámogatott, black-es ízű dalai adják meg, melyeket leginkább a Samael zenéjéhez hasonlíthatunk, s letölthetjük őket weboldalukról.

Őket az ifjú zenészek alkotta Ad Astra követi, melynek stílusa leginkább komplex dallamos metalnak nevezhető, főbb hatásaik a Nevermore, a Death, az Opeth, a Meshuggah és a Pain of Salvation. Ezt követően ismét reszelősebbre fordul a hangulat, hiszen a harmadikként játszó Stonedirt muzsikája a Panterát, a Black Sabbath-ot és a Black Label Society-t juttathatja eszünkbe: southern ízekkel kevert, thrash-es, stoneres metált játszanak, melyről mindent elmond két jelszavuk: "Smokin'-Drinkin'", ill. "Eat Fucking Steel!" A negyedikként fellépő Remembering The Steel a Pantera szellemét idézi majd meg, hiszen tribute zenekarként működnek, Dimebag Durrel legendás csapatának dalait játszva.

Az est fő attrakciója a Casketgarden koncertje lesz. Az 1998-ban alakult, brutális death/thrash metalját szomorkás, szívfájdító dallamokkal kombináló mosonmagyaróvári zenekar fokozatosan küzdötte fel magát hazánk első számú metalbandái közé. Ma már két albummal, valamint rengeteg koncerttel a hátuk mögött nemcsak hazánkban, hanem a Közép-Európában is ismert csapatnak számítanak, amiben a szlovák kiadó mellett a számos régiós koncert, köztük például a 2005-ös csehországi Brutal Assault Fesztiválon nyújtott produkciójuk is szerepet játszott.

A MetalMania Kisszínpad az egy héttel később megrendezésre kerülő nagytestvér, vagyis a MetalMania Fesztivál programjához kapcsolódik, méghozzá abból az apropóból, hogy a hagyományoktól eltérően a 23-ai fesztiválon idén csak egy színpad lesz majd az Almássy Téren. Ennek megfelelően a - Ticketportal hálózatában kapható - fesztiválbelépő mindkét rendezvényre érvényes lesz, s akár a Kulitplexben is beszerezhetjük majd azt, de lehetőségünk lesz csak a 16-ai programra is jegyet váltani.

"MetalMania Kisszínpad"
2007. március 16., péntek 18.00 óra
Budapest, Kultiplex
Casketgarden, Stonedirt, Ad Astra, Remembering The Steel (Pantera Tribute), Gate Of Darkness koncertek
Belépő: 1000 Ft, illetve MetalMania belépővel ingyenes!

MetalMania Fesztivál
2007. március 23., péntek 14.00 óra
Budapest, Almássy Téri Szabadidőközpont
Testament, My Dying Bride, Korpiklaani, Obiat, Remorse, Watch My Dying, Cadaveres, Wackor, Sin Of Kain koncertek
Belépő: 7000 Ft.

Kapcsolódó weboldalak: