2007. március 7.

Prophecy hírek: Elend, Antimatter, The Vision Bleak


Nem tétlenkednek tavasszal a német Prophecy kiadó zenekarai: a komor és sötét zenét játszó Elend és a merengős alter muzsikát játszó Antimatter már be is fejezte új albumát, a horrormetálban utazó Vision Bleak pedog még javában dolgozik, de a nyáron már Wackenen és a Metal Camp-en is szerepel majd.

Elend: áprilisban új album!
A World In Their Screams lesz a címe az Elend következő albumának, mely április 23-án jelenik majd meg. A lemez a francia-görög formáció hetedik kiadványa lesz, egyben a második koceptalbum-triójuk, a Winds Cycle befejező darabja.
Az afféle modern komolyzenét játszó zenekar az eddigi legbrutálisabb és legbizarrabb alkotásának érzi a most befejezett kiadványt, ami különösen elgondolkodtató, hiszen az Elend szerzeményei eddig sem életvidám és pozitív beállítottságukról voltak híresek. A World In Their Screams itthon a Firebox Europe-on keresztül lesz elérhető, a borító pedig már most megtekinthető.

Kész az Antimatter új lemeze
Az Antimatter nemrég fejezte be negyedik stúdióalbumát. Ez lesz az első olyan lemez, amelyen már nem hallható az egykori Anathema dalszerző-basszer, Duncan Petterson (aki Íon nevű új zenekarával adta ki nemrég a Madre, Protégenos című albumot). Mick Moss azonban számos illusztris zenészt - köztük Danny Cavanagh-ot - hívott meg az új Antimatter lemezre, így a Leaving Eden a korábban főleg akusztikus dalokkal operáló formáció eddigi legsúlyosabb albumának ígérkezik - ehhez az erőteljesebb dobtémák és a gyakrabban megdörrenő elektronikus gitárok használata is hozzájárul.
A lemez első kiadása április 16-án, limitált példányszámban jelenik meg az alábbi dalokkal, és Magyarországon a Firebox Europe hálózatában.
1. Redemption
2. Another Face In A Window
3. Ghosts
4. The Freak Show
5. Landlocked
6. Conspire
7. Leaving Eden
8. The Immaculate Misconception
9. Fighting For A Lost Cause

Vision Bleak
A Vision Bleak már javában dolgozik harmadik, egyelőre cím nélküli albumán, mely a Carpathia című előző korongot követi majd, s a tervek szerint egy gitárcentrikusabb, sokkal dallamosabb de nem kevésbé drámai hangvétel zenei vonalat követ majd. Természetesen a témaválasztás is változatlan marad: a 2000-ben alakult két tagból álló német gothic metal banda továbbra is afféle horrorcirkuszként üzemel, melynek fő célja hogy maszkajiaval, sminkjeivel, no me ga dalok témaválasztásával rémisztgesse az erre fogékony közönséget.
A csapat nemrég egy videót is közzétett myspace-es oldalán (http://www.myspace.com/thevisionbleak ), mely a stúdiómunkálatokba enged betekintést. A felvételek után fesztiválfellépések jönnek majd, hiszen a Vision Bleak már biztosan játszik a Wackenen és a Metal Camp-en is.

Kapcsolódó weboldalak: