2007. március 12.

Spring Reggae Jam az LB 27-tel


Hetedik alkalommal rendezi meg a Ladánybene 27 hagyományos tavaszi fesztiválját, a nyári reggae camp kisöccseként működő Spring Reggae Jam-et. A fesztivál keretében a vendéglátók mellett két fiatalabb zenekar, a Riddim Colony és a Jah's Warriorrs, továbbá Szlovákia legjobb koncertzenekara, a Polemic is fellép majd az Almássy Téri Szabadidőközpontban.

Az LB Reggae Sound System bemelegítő szettje után a Jah's Warriors koncertje kezdődik. A 2005-ben alakult szombathelyi zenekar most először kapott helyet a Reggae Jam fellépői között, hiszen a hét lelkes fiatal tagból álló együttes mindig nagyon hangulatos bulikkal rukkol elő. A csapat fő célja, hogy közönségüknek átadják saját zenei életérzésüket, méghozzá úgy, hogy képviselt stílusuk gyökereit megtartsák, de közben mégis kultúránk részévé formálják azt.

Szintén szerepel a tízfős Riddim Colony zenekar, amely a tavalyi Reggae Camp-en már bizonyította, hogy remekül ért a közönség lelkesítéséhez... a zenekar a reggae számos változatában (modern roots, dancehall, oldschool roots, rub-a-dub stb) otthonosan mozog, s célja az, hogy magyar és angol nyelvű dalai segítségével a mai jamaicai irányvonal mentén elindulva saját stílust alakítson ki.

Az este második harmadától jól ismert, nagynevű formációk gyűrik majd a masszívot... először a tavasszal új kislemezzel és videoklippel jelentkező, 22 éves magyar ős-reggae zenekar, a Ladánybene 27 ad ízelítőt az őszre várható nagylemezük dalaiból, melyek között a bakeliten is megjelenő Judge Day is ott lesz - e dal érdekessége, hogy riddimként alapként neves hazai és külföldi MC-k használták már fel egy kis "szájtépésre" (Dr. Ring-Ding (D), Columbo, Krsa, Copy Con, Connections, Dalma(Zagastic)). A Ladánybene 27 zenéje alap a hazai reggae-ben. Fegyelmezett, súlyos roots reggae hangzás az eltelt évek alatt letisztult, beérett, ami a frontember, Miksa energikus, lehengerlő színpadi munkájával kiegészülve felejthetetlen koncerteket eredményez.

Az LB 27 után lép fel a szlovák ska-reggae alapjait lerakó Polemic. A hazájában legjobb koncertzenekarnak tartott, 1989-ben alakult banda minden bizonnyal könnyedén felpörgeti majd a közönséget lazán elővezetett ska, ska-jazz témáival, remek fúvósaival és kiváló ritmusszekciójával. A Polemic hasonló úton jár hazájában a reggae-ska népszerűsítésében, mint itthon a LB27. Ők is egy jamaicai utazás alkalmával fertőződtek meg és azóta érett, jamaicai zenét játszanak. A két zenekar rengeteg közös koncertet adott már itthon és külföldön egyaránt - a március 28-i pozsonyi és a mostani budapesti közös fellépés a Hungaroconnections támogatásával valósul majd meg.

A 2007-es Spring Reggae Jam-re jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint a www.ticketportal.hu oldalon.

Spring Reggae Jam '07 - tudnivalók:
2007. március 17., szombat 20.00-04.00 óra
Budapest, Almássy Téri Szabadidőközpont
Jah's Warriors, Riddim Colony, Ladánybene 27, Polemic koncertek
LB 27 Reggae Sound System(RasTamás, T.B.Homelock, Mouse)
Belépő: 1800 Ft, az első 200 elővételes jegy 1500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak: