2007. április 24.

Iron Maiden, Scorpions, Masters Of Rock, MetalCamp


Igazán ütős nyári programokra készülhetnek azok, akik egy-két - nem is olyan kevés - nívós fellépő kedvéért hajlandók utazni egy keveset, hiszen júniusban Csehországba látogat az Iron Maiden, a Scorpions pedig Pozsonyba érkezik. A nyári metalfesztiválok két rangos képviselője is a magyar határtól nem messze zajlik: júliusban a csehországi Masters Of Rockon és a szlovéniai MetalCampen is tucatjával szerepelnek majd a jobbnál jobb bandák, köztük a Motörhead, a Children Of Bodom, az Immortal vagy éppen Doro.

Az Iron Maiden az igazi heavy metal talán legismertebb zenekara, melynek koncertje mind a mai napig valóságos ünnepnek számít, hiszen Bruce Dickinsonék annak ellenére diktálnak hihetetlen iramot a színpadon, hogy korántsem ma kezdték az ipart. 2007 első félévére 15 koncertet tervezett a banda, köztük egy csehországi fellépést június 6-án. Júniusban a Scorpions is régiónkba érkezik: a két koncertre a Ticketportal magyarországi üzleteiben is beszerezhetjük belépőnket, a Rockline pedig szervezett módon, buszokkal utaztatja ki a rajongókat a helyszínre.

A fémzenét kedvelők bizonyára hallottak már a csehországi Masters Of Rock és a szlovéniai MetalCamp fesztiválokról: e két rendezvény Kelet-Európa legnagyobb nyári metalbulijai közé tartozik, sa a programban számtalan nagyszerű gárda koncertje szerepel.. a Masters Of Rockon többek között a Motörhead, a Children Of Bodom, a Sepultura, a Finntroll, a Stratovarius és a Rage, az egyhetes MetalCamp-en pedig az - itt is feltűnő Motörhead mellett - a Blind Guardian, az Amon Amarth, az Immortal, Doro, a Converge, a Korpiklaani és a Die Apokalyptischen Reiter is koncertet ad majd. A Ticketportal hálózatában e két rendezvényre már most beszerezhetjük belépőnket, a csehországi utazásról pedig a Rockline buszjáratai gondoskodnak.

Tudnivalók:
2007. június 6., szerda
Csehország, Ostrava, Banik Football Stadium
Iron Maiden koncert
Belépő: 7592 Ft (999 SKK)

2007. június 16., szombat
Szlovákia, Pozsony, Incheba Expo Arena
Scorpions koncert
Belépő: 990, 1190 SKK (kb. 7300, 8800 Ft)

2007. július 12-15., csütörtök-vasárnap
Csehország, Vizovice
Masters Of Rock Fesztivál
Bérlet: 9180 Ft (900 CZK)

2007. július 16-22., hétfő-vasárnap
Szlovénia, Tolmin
MetalCamp Fesztivál
Bérlet: 29 000 Ft.

Kapcsolódó weboldalak: