2007. április 3.

ZATOKREV – Bury the Ashes


A svájci Baselből származó Zatokrevet 2002-ben alakította Silvio Spadino, Marco Grementeri és Frederyk Rotter. Céljuk az volt, hogy súlyos és nyomasztó metal zenét játszanak, mely a My Dying Bride, a Burning Witch, a Neurosis, az Entombed vagy a Godflesh munkáihoz hasonlítható.

Az első években leginkább számos élő szereplésük révén váltak ismertté, majd demójuk után egy évvel, 2004-ben jelent meg első albumuk az angol Codebreaker kiadónál. A lemez nemcsak Európában, hanem Észak-Amerikában is kiadásra került, és mindenhonnét pozitív visszajelzéseket kapott. Ezt követően a csapat már az Alpeseken túlra is kimerészkedett néhány koncert erejéig: a Cataract, a Dilinger Escape Plan és a Chimaira mellett is játszottak, és felléptek a szlovéniai MetalCamp fesztiválon.

2006-ban egy másodgitárossal egészültek ki, és így kezdték meg a Bury The Ashes című második korong rögzítését, mely idén tavasszal jelenik meg világszerte, Svájc kivételével a Firebox kiadó gondozásában. A lemez Magyarországon a Firebox Europe hálózatában kapható - többek között az Alexandra könyvesboltokban és a www.fireboxmagyarorszag.hu oldalon.Ű

Kapcsolódó weboldalak: