2007. június 6.

5. NagySkaland: zánkai nyaralás a PASO-val


A Pannoia Allstars Ska Orchestra immár ötödik éve együtt nyaral a rajongókkal: a NagySkaland fesztiválra ezúttal Zánkán kerül majd sor, az egyre színvonalasabb programba pedig idén egy cseh és egy német zenekar, valamint a műfaj szinte összes hazai képviselője belefért... 5 nap nyaralás a Balaton partján, a ska és a reggae zene jegyében!

Öt nap nyaralást és hihetetlen mennyiségű zenét ígér az ötödik, jubileumi NagySkaland Fesztivál, melyre idén június 27. és július 1. között Zánkán, a volt úttörő táborban kerül sor. A Balaton partján felállított színpadon az öt nap alatt olyan külföldi zenekarok szerepelnek majd, mint a csehországi, ám fekete énekesnő által vezetett ska-jazz nyolcasfogat, a Prague Ska Conspiracy, vagy a street ska-ban jeleskedő német Baboonz. Képviselteti magát a hazai ska és reggae mezőny csaknem összes formációja - mintegy 40 zenekar -, a házigazda Pannonia Allstars Ska Orchestrától kezdve a Ladánybene 27-en át, egészen a legfiatalabb tehetségekig, sőt: utóbbiak a Skaland Fesztivál keretein belül egy tehetségkutató programon is részt vehetnek.

Az koncertszínpadon déltől éjfélig szól majd a zene, a soundsystem sátrak (egy a vízparton és egy a sátorhelyeknél) pedig a június 27-ei beköltözéstől július 1-ig, délig non-stop működnek. A Skaland a zánkai kemping már létező és színvonalas infrastruktúráját kiegészítve, megfelelő tisztálkodási lehetőségekkel, olcsó italokkal és ételekkel, valamint a bérletesek számára ingyenes sátorhellyel várja látogatóit. (Kérésre kőházakban szobák is igényelhetőek!)

A zánkai volt úttörőtábor egyben hagyományosan színes szórakozási és sportolási lehetőségeket kínál, hiszen a területen többek között focizni, teniszezni, szörfözni, strandröplabdázni és jet ski-zni is lehet, hogy a Balatonban való úszást és lábáztatást már ne is említsük... Mindezt pedig háttérzeneként, vagy fő programként a nap 24 órájában jamaicai ütemek kísérik - innen a fesztivál egyik szlogenje: "5 nap nyaralás a Balaton partján, a ska és a reggae zene jegyében".

A NagySkaland Fesztiválra kedvezményes árú bérletek már kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerirodáiban, valamint a www.ticketportal.hu oldalon. Az elővételben bérletet vásárlók az utazást is olcsóbban úszhatják meg, hiszen a hazaútra szóló vonatjegy árából 50%-os kedvezményt kapnak.

5. NagySkaland Fesztivál
2007. június 27-július 1.
Zánka, Gyermektábor
Bérlet: június 5-ig 7000 Ft, június 20-ig 9000 Ft, utána 10 000 Ft. Napijegy 3000 Ft, 0. napi jegy 1000 Ft, július 1-én ingyenes.

Kapcsolódó weboldalak: