2007. július 7.

Fesztiválkörúton a De Facto


Mozgalmas nyár elé néz a De Facto zenekar. A Karizma album tavaszi megjelenését követően mostanra jópár hangulatos klubkoncerten van túl a zenekar, most pedig itt az ideje kitörni a szabadba: az együttes az elkövetkező hetekben a Szigeten, a Hegyalján és az EFOTT-on is szerepel majd, nem is beszélve az énekes által alapított és szervezett kétnapos underground fesztiválról, a Nightbreedről.

Április végén jelent meg a De Facto harmadik, Karizma című albuma, mely a csapat eddigi legérettebb, legfülbemászóbb dalait rejti. A lemezbemutató koncert mellett az együttes a Petőfi Csarnok színpadán is fellépett, méghozzá kétszer is: először a Gothica fesztiválon találkoztak a rajongókkal, majd a Marillion rajongóit bűvölték el egy remekül sikerült bemelegítő koncert során.

A nyár persze a fesztiváloké: az együttes nemrég tért vissza a székelyföldi Rockmaratonról és a Rockmaratonon, és ezt követőena Hegyalján és az EFOTT-on is fellép majd, augusztusban pedig a Sziget és a Szegedi Ifjúsági Napok következnek. Szokás szerint különleges koncerttel kecsegtet majd a Nightbreed Fesztiválos fellépés is, már csak azért is, hiszen ezt az underground zenei rendezvényt a De Facto énekese, Tóth Gyula szervezi.

A fesztiválfellépések közül kiemelkedik a Szigetes, hiszen a zenekar a fesztivál első napján, a holland Within Temptation és a Nevergreen után szerepel majd, s a koncertet rögzítik is: ezekből a felvételekből készül majd el az Angyalszív című klipet követő második videó, mely ősszel már a magyar zenetévé műsorán lesz.

Nyári De Facto koncertek
2007. július 9., hétfő 23:00 óra
Pécs, Rockmaraton Fesztivál

2007. július 13., péntek 21:10
Tokaj, Hegyalja Fesztivál, DeWalt Színpad

2007. július 21., szombat
Ecsegfalva, Nightbreed Fesztivál

2007. július 26., csütörtök 18:00 óra
Debrecen, EFOTT, Zúzda Színpad

2007. augusztus 8., szerda 01.00 óra
Sziget Fesztivál, HammerWorld Színpad

2007. augusztus 23., csütörtök 17:45
SZIN, Borsodi Nagyszínpad

Kapcsolódó weboldalak: