2007. augusztus 27.

VNV Nation: ismét Budapesten


Szeptember 8-án a Kultiplexben gyülekeznek majd a minőségi elektronikus tánczene kedvelői: két és fél évvel fergeteges hangulatú hazai bemutatkozása után ismét Magyarországon lép fel a futurepop évtizedes hírű formációja, a VNV Nation. A szombat este a hajnalig tartó afterparty-val, és a német Head-Less EBM futamaival válik majd teljessé - jegyek korlátozott számban még kaphatók!

"This is your world.
Theese are yoour people.
You can live for yourself today,
Or help build tomorrow for everyone."
(VNV Nation: Epicentre)

Victory Not Vengeance - Győzelem, nem bosszú: ez a mottója annak az eredetileg Dublinból és Londonból származó, ám ma már Hamburgban tevékenykedő szerzőpárosnak, melyet VNV Nation néven ismernek az elektronikus zenei színtéren - legalábbis annak igényesebb felén. Ronan Harris és Mark Jackson zenéjében a trance, a synthpop és az EBM (electronic body music) összetevői olvadnak össze, egy általuk futurepopnak nevezett eleggyé. Ez a keverék 1999-ben robbant nagyott igazán: harmadik albumuk, az Empires tette őket és üzenetüket ismertté.

A páros mindig is távol tartotta magát a kiüresedeséssel fenyegető tömegzenétől: az 1990 óta működő VNV Nationt mind a mai napig az önkifejezés egy eszközének tartják, mely nem kötelezi magát egyetlen ideológia mellett, annak ellenére sem, hogy a dalok szövegei filozófiai mélységű kérdéseket boncolgatnak, irodalmi, poilitikai és művészeti témákban.

A VNV Nation zenéje sokszor ellentmondásos elemeket tesz egymás mellé: modern, elektronikus tánczenei ütemek dallamos és klasszikus tételekkel fúzionálnak, feszítő harmóniában, egyben szimbolizálva az európai civilizáció sajátos történetét, melynek mindig meghatározó jellemzője volt a modern és az ősi kultúrák, az elvont misztikum és a racionális, "haladó" világlátás küzdelme. Erre a küzdelemre is utal a zenekar mottója: Folyamatosan megújulva kell küzdenenünk kell céljaink eléréséért, s nem szabad kétségbeesve tétlenkedni.

Az együttes két és fél év után tér vissza Budapestre: szeptember 8-án, szombaton a Kultiplexben mutatják be legutóbbi, Judgement című albumukat. A koncertre limitált mennyiségű belépőt bocsátanak ki: összesen 350 fő vehet majd részt az eseményen, mely a német EBM csapat, a Head-Less produkciójával indul, és az afterparty után, hajnalban ér majd véget. Jegyünket akár otthon is kinyomtathatjuk a www.ticketportal.hu oldalon, vagy beszerezhetjük országszerte a Tickertportal partnerirodáiban.

A Negative Art és a 101-es Klub bemutatja: Judgement Tour 2007
2007. szeptember 8., szombat 20.00 óra
Budapest, Kultiplex
VNV Nation, Head-Less koncertek
Afterparty: Sick-Ram, Liquid, AndOne
Belépő: elővételben 3600, a helyszínen 4000 Ft.

Kapcsolódó webooldalak:

Hallgatnivaló, látnivaló: