2008. január 23.

Negatívok éjszakája a Kultiplexben


Közös est keretében búcsúzik a hamarosan végleg bezáró Kultiplextől a Negative Art Prod. és az LD50: az ingyenes Negatívok Éjszakáján a Black Leaves, a Gyöngyvér és a Dharma zenekarok játszanak, utána pedig NINth, SiS és a Freakstylers válogatja majd a talpalávaló zenéket február 5-én.

Bezárják és lebontják Budapest elmúlt évtizedének egyik legfontosabb underground zenei központját, a Kultiplexet. A Kulti az elmúlt években számos nívós programmal, olykor ellene szított botrányokkal hívta fel magára a figyelmet, márciustól viszont örökre megszűnik. A IX. kerületi önkormányzat egy ingatlanfejlesztés kapcsán határozott a többek között koncerthelyszínként, moziként és a Tilos Rádió főhadiszállásaként működő hely felszámolásáról.

Csakúgy mint az összes underground koncertszervező, a Negative Art Prod. is számtalan alkalommal szervezett rendezvényeket a Kultiplex Művelődési Házba. A legemlekézetesebb alkalmak közt találjuk a Korpiklaani, Jarboe, a Birthday Massacre, a Hate Eternal vagy a Cynic szereplését, és ez a pár név egyben érzékelteti a helyszín és a N.A.P. zeneileg igen széles repertoárját.

A Negative Art az LD50 alternatív közösségi oldallal közös szervezésű esten búcsúzik el a Kultiplextől, február 5-én. A Dózer Fesztivál keretén belül ez lesz az egyik "legdarkosabb" program: koncertet ad a Dharma, a Gyöngyvér és az 1994-ből eredeztethető Black Leaves, mely magyar népzenei elemekkel szinezett, összetett gothic metal muzsikát játszik, s a daloknak sokszor szépirodalmi vonatkozása is van (Szabó Lőrinc, Charles Baudelaire, Radnóti Miklós, Edgar Allan Poe). A csapat régóta várt debütáló albuma, az Ivy and Moonlight (Szerb Antal Utas és Holdvilág című könyve nyomán) Horváth Attila csodaszép festményével a borítóján jelent meg 2005-ben, a Nail Records gondozásában.

Szerepel majd a Gyöngyvér is, mely nemrég basszusgitáros-váltáson esett át: a készülő új lemezen már Erdős Viktor hallható, aki Everwood és a Garden Of Eden tagja is volt már. A Világok virága című új lemezről hamarosan előzetest is hallhatunk majd, addig pedig szabadon letölthetjük az előző, Lacrimosa című album hat dalát a http://www.gyongyver.hu honlapról, ahol az is kiderül, hogy jelenleg kiadó a ritmusgitárosi poszt a zenekarban.

A Negatívok Éjszakájának harmadik fellépője egy igen fiatal, figyelemre méltő gárda: a Dharma nagyjából egy éve alakult Budapesten, egy igazán egyedi műfajt, az orientális dark metalt képviselve, ugyanis a modern, ambient és folk elemekkel tűzdelt metal zenét játszó három zenész egy elbűvölő szépségű énekesnő vezetésével lép a színpadra. Első hangzóanyagukat a Bakery stódióban rögzítették - a The First Insight című EP dalai letölthetőek a www.dharma.extra.hu weboldalról.

A koncertek után az egyik legnmagyobb alternatívzenei közösségi portál, az LD50.hu jól ismert DJ-i veszik át a stafétát, és NINth és SiS mellett a Freaksytlers DJ-páros is ezen az estén mutatkozik majd be a mulatni vágyóknak. A hajnalig tartó est programja, csakúgy mint a Kultiplex zárásáig az összes rendezvény a helyszínen ingyenes!

Negatívok Éjszakája
2007. február 5., kedd 19.00 óra
Budapest, Kultiplex
Black Leaves, Gyöngyvér, Dharma koncertek
Afterparty: NINth, SiS, Freakstylers
A belépés ingyenes!

Kapcsolódó weboldalak: