2008. április 17.

Beatrice, Sugarloaf, Zanzibar - Wauudstock jótékonysági fesztivál a kutyusokért


Egész estés jótékonysági fesztiválra várja a rockzene szerelmeseit a Lelenc Kutyamentő Egyesület. A Wauudstock keretében április 25-én a Beatrice, a KGB, Kowalsky meg a Vega, a Supernem, a Sugarloaf, Somló Tamnás és az Eleven, a Takács Tamás Dirty Blues Band valamint a Zanzibar lép majd fel a Petőfi Csarnokban - a bevételeket öt kutyamentő civil szervezet kapja majd.

Maratoni jótékonysági rockfesztiválra kerül sor április 25-én az összefogás, illetve a kutyák iránti tisztelet és szeretet jegyében. A fesztiválon a magyar rockzene legnépszerűbb gárdái szerepelnek majd: fellép a Beatrice, unplugged koncertet ad a Zanzibar, és ősbemutatóra készül Somló Tamás és az Eleven, hiszen egy teljesen új projekttel áll a színpadra.. repertoárjukban régi és új, vagyis a nemrég megjelent "Egy adag Somlói" című album dalai egyaránt szerepelnek majd. Ott lesz a KGB is, azaz Kontor Tamás, Ganxsta Zolee és BigDaddy Laca, továbbá a Sugarloaf, a Takács Tamás Dirty Blues Band, Kowalsky meg a Vega és a Supernem.. a koncertek sorát pedig a Link nyitja 18 órakor.

A fellépők tiszteletdíjukról lemondtak, így a koncert teljes bevételével a kutyákat támogathatjuk, pontosabban öt olyan civil szervezetet, melyek együttműködve, békében, azonos szellemiséggel mentik az állatokat. Az érdi Belfegor és Maci Állatmenhely, a Biatorbágyi Állatvédő Egyesület, a Csömöri Állatvédő Civil Szervezet, a Kutyasegélyszolgálat Alapítvány és a Lelenc Kutyamentő Egyesület évek óta céltudatosan tevékenykedik a kutyák jobb sorsáért. A koncert az első magyar "állati lobbista", dr. Akszentievics Györgyi és a Lobbiiroda tevékenységét is támogatja.

Nemcsak koncertek várják majd az érdeklődőket a Petőfi Csarnokban. A Lelenc Kutyamentő Egyesület tagjai között kivételes tehetségek is találhatóak, így érdemes korán a helyszínre érkezni: Farkas Ditta álomszép ceruzarajzaiból, festményeiből készült reprókat, valamint képeslapokat, csomagolópapírokat, posztereket és pólókat is vásárolhatunk, melyek árával szintén a kutyamentőket támogatjuk. A fesztiválra jegyek elővételben is kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerüzeletiben és a www.ticketportal.hu oldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható.

A Lelenc Kutyamentő Egyesület létrejöttét a Fővárosi Közterület-felügyelet Ebrendészeti Telepére (az elhíresült Illatos útra) bekerült kutyák riasztóan nagy száma motiválta: tevékenységük megkezdése előtt évente 6000 eb került a Telepre, s csupán 1000 hagyta el élve.

A bekerülő kutyák számát jelentősen növelte a polgári felelőtlenség: megunt, beteg kutyákat "adnak le", nem is tudva arról, hogy talán a halálba küldik őket. Mára sikerült tudatosítani: az Illatos út nem menhely. Hirdetik: a kutya az ember társa. Aki kutyát vesz magához, annak kötelessége élete végéig gondoskodnia róla. Az Egyesület mindent elkövet azért, hogy a Telepre bekerülő kutyák közül minél több családba jusson. 2004 óta készítik, tartják fenn a www.illatosut.hu honlapot, amelyen minden telepre került kutya látható. Természetesen nem csupán a szemléletformálás, a híradás az, amely tevékenységüket jellemzi: a kutyák fizikai mentését is nagy erőkkel végzik.

Wauudstock Jótékonysági Rockfesztivál - Alkonyattól pirkadatik az ebekért
2008. április 25., péntek 18.00-03.00 óra (kapunyitás 17.00 óra)
Budapest, Petőfi Csarnok (FIGYELEM! Helyszínváltozás!)
Beatrice, KGB, Kowalsky meg a Vega, Link, Somló Tamás és az Eleven, Sugarloaf, Supernem, Takács Tamás Dirty Blues Band, Zanzibar koncertek
Belépő: 3960 Ft. (Kedvezményes árú jegyek kaphatók: Ticketportal Központi Iroda (V. Egyetem tér 5.), Kristóf Jegyirodák (Europark, Árkád, West-End, Aréna Plaza)

Kapcsolódó weboldalak: