2008. július 25.

Idén is Sambosi Jazzfeszten - jegyek kaphatók!

Július 29-én veszi kezdetét az idei Sambosi Jazzfesztivál, a Pesti Vármegyeházán. A négynapos rendezvényen ott lesz a jazz-élet színe java. Az este 20.00 órakor kezdődő koncerteken többek között Tony Lakatos, Roby Lakatos, a Dés András Trió és a Szabó Dániel Trió lesz hallható, de a fesztivál keretén belül tartja Szeretni bolondulásig című lemezének bemutatóját Felly K is. Belépők elővételben is kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint a www.ticketportal.hu weboldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható.


1. nap 2008. július 29. (kedd) - Jazztriók
I. rész: Dés András Trió
A Dés András Trió 2007. október 23-án mutatkozott be a Nyitott Műhelyben. A zenekar nagyrészt páratlan metrumú, ritmikailag összetett számait a közönség kedvezően fogadta. A zenekarvezető egyedi összeállítású kézidob-felszerelése, illetve a két másik hangszeres kivételes ritmikai felkészültsége a garancia a zenekar friss hangjára, pontos, kidolgozott megszólalására. A zenekar tagjai mindhárman a magyar jazzélet ismert és magasan elismert tagjai. A formáció azonban a maga nemében mégis olyan újdonságokat, formabontó elemeket hoz a magyar zenei életbe, amelyek a legfiatalabb generáció bátorságát, vállalkozó kedvét idézik.
Tagok:
Dés András - ütőhangszerek
Oláh Szabolcs - gitár
Szandai Mátyás - nagybőgő


II. rész: Szabó Dániel Trió
A Szabó Dániel Trió a névadó-zenekarvezető által írt kompozíciókat és standard-feldolgozásokat játszik, a sajátos ízzel és karakterrel rendelkező darabok megszületését befolyásolták mindazok a zenei hatások, amelyekkel a szerző tanulmányai, illetve munkái során találkozott (a jazz, a komolyzene vagy a népzene különféle irányzatai). A darabokra jellemző az újszerű és személyes hangvétel, éppúgy, mint a hagyományosabb jazz-stílusok közvetett, burkolt jelenléte is.
Tagok:
Szabó Dániel - zongora  
Szandai Mátyás - bőgő
Németh Ferenc - dob


2. nap - 2008. július 30. (szerda) - Felly K: Szeretni bolondulásig lemezbemutató
Június 6-án jelent meg Felly K jazzénekesnő második önálló jazz albuma - Az énekesnő, aki spontaneitásával folyamatosan lepi meg a közönséget, most is különleges élményt tartogat, ezúttal nem csak a jazzrajongók számára. A „Szeretni bolondulásig" igazi nyári zenei élményt ígér minden igényes zenehallgatónak. Az albumon tíz régi magyar szerelmes sláger és egy francia világsláger szólal meg jazz, bolero és bossanova feldolgozásban. Különlegessége, hogy míg a dalok magyarul hangzanak el, a hangszerelés az amerikai jazz világát is felidézi. A lemezbemutatóra július 30-án, a Sambosi Jazzfesztivál keretében kerül sor.
Tagok:
Felly K - ének
Oláh Tzumó Árpád - zongora
Tűzkő Csaba - szaxofon
Jónás Ákos - bőgő
Borlai Gergő - dob

3.nap - 2008. július 31. (csütörtök) - Roby Lakatos - New Alliance
Július 31-én Roby Lakatos, a Magyarországon ritkán hallható hegedűművész ad jótékonysági koncertet New Alliance című projektjével, melyben Bóni László hegedül, Franz Jánoska zongorázik, Rontó Attila gitározik, Lisztes Jenő cimbalmozik és Fehér Norbert bőgőzik. Két rendkívül fiatal és tehetséges hegedűs lesz az est különleges vendége: a 14 éves Samuel Nebyu és a 12 éves Csíkos Vilmos Jr. is Belgiumból érkezik.

4. nap - 2008. augusztus 1. (péntek) - Tony Lakatos Quartet
Az utolsó nap sztárvendége Tony Lakatos, aki sok éve az egyik legtöbbet foglalkoztatott szaxofonos Európában. Televíziós és rádiós felvételei szinte megszámlál-hatatlanok. Több mint 220 lemezen és CD-n hallható játéka. Emellett sok pop-rock lemezen is dolgozott szólistaként. A Tony lakatos Quartet ezúttal a Tomsits Rudolf jazztrombita verseny győztesét, Koós Hutás Áront látja vendégül.
Tagok:
Tony Lakatos - szaxofon
Szakcsi Lakatos Béla - zongora
Pecek Lakatos András - dob  
Pecek Lakatos Krisztián - bőgő
Vendég: Koós Hutás Áron - trombita, a Tomsits Rudolf jazztrombita tehetségkutató  verseny győztese.

Kapcsolódó weboldalak: