2009. június 26.

Yava - ismét Lengyelországban a zenekar!


A nyár heve a Yavát is elkapta: a Zöld Pardonban és a Múzeumok éjszakáján tett fellépésekkel kezdetét vette a zenekar nyári koncertsorozata. A héten Pécsett, majd Lengyelországban, később pedig számos hazai városban és Pozsonyban is feltűnik majd a népzenészek, punkok és hardcore harcosok közös csapata.

Idén sem marad határainkon belül a a Yava zenekar: már évekkel ezelőtt is hatalmas sikerrel szerepeltek Közép-Európában, s így most, hogy a Zene Ünnepére beadott pályázatokat sikerült megnyerni, ismét Lengyelországba és Szlovákiába látogathatnak. Az együttes nagy tömegek előtt játszott június elején a Zöld Pardonban, majd 20-án a Múzeumok éjszakáján a Nemzeti Galériánál, 26-án pedig a pécsi Folk and Roll Fesztiválon szerepelnek a Barbakán Várárokban. Július 10-én következik a varsói kiruccanás, majd 19-én Debrecen, utána augusztus 20-án Tatabánya kerül sorra, egy nappal később, augusztus 21-én pedig az Azfeszt Kemping színpadán szerepel a csapat Nyírbátorban.

A pozsonyi fellépés időpontja még egyeztetés alatt áll, néhány őszi szeánsz azonban már most biztos: szeptember 11-én Solymáron, október 10-én pedig a szombathelyi Gesztenyefeszten játszik a Yava. A fővárosi rajongók is reménykedhetnek, ha nincs kedvük vidékre utazni valamelyik fellépés kedvéért, ugyanis már tárgyalás alatt el egy következő budapesti koncertdátum is.

A zenekar első albuma, a tavaly megjelent Folcore továbbra is elejétől a végéig ingyen meghallgatható a www.yava.hu oldalon. A lemez - melyet 2008-ban a legjobb világzenei albumnak jelöltek a Fonogram díjátadón - megvásárolható országszerte az ismertebb lemezlelőhelyeken, köztük a MediaMarkt és Saturn áruházakban, a Fókusz Music Shopokban, az Anima Könyvesboltokban, a budapesti Írók Boltjában, a Wave lemezboltban, a Mind-Zene áruházban, a www.dalok.hu és a www.yava.hu oldalon, és a Yava koncerteken.

Kapcsolódó weboldalak:

Yava koncertek a jövőben:
2009. június 26.
Pécs, Barbakán Várárok - Folk and Roll Fesztivál

2009. július 10., péntek
Lengyelország, Varsó

2009. július 19., vasárnap
Debrecen

2009. augusztus. 20., csütörtök
Tatabánya

2009. augusztus 21. péntek 22:30
Nyírbátor - Azfeszt (Kemping színpad)

2009. szeptember 11., péntek
Solymár

2009. október 10., szombat
Szombathely - Gesztenyefeszt