2009. augusztus 3.

Fekete Zaj: székelyföldi gyerekeknek gyűjtenek adományokat a fesztiválon


Jótékonysági szervezetek munkáját is támogathatják azok, akik augusztus 6-8. között a mátrafüredi Fekete Zajra látogatnak: a fesztiválon székelyföldi árváknak szerveznek adománygyűjtést, a székelyföldi Wolter Alapítvány, a tatabányai Peron Music és a fesztivált szervező Negative Art Prod. együttműködésének eredményeként.

Közeledik a tanévkezdés, így elsősorban kreatív eszközökre, így például gyermekkönyvekre, tollakra, ceruzákra, festékekre, ecsetekre, fénymásolópapírra, füzetekre, társasjátékokra, fejlesztő játékokra, kézműves kellékekre (gyöngy, cérna, színes papír, olló, stb.) és gyermekpólókra van szüksége a udvarhelyszéki falvakban élő gyermekeknek – ezek beszerzésére álltak össze a fent felsorolt civil szervezetek. A Fekete Zaj szervezői úgy kívánják elősegíteni az adománygyűjtést, hogy a fesztivál helyszínén is lehetőséget biztosítanak az adományok leadására.

Eközben a rendezvény háromnapos, két színpadra terjedő programja is végső formát ölt lassan, és sajnos itt-ott szó szerint kéz- és lábtörések formálják: az Angertea egyik tagja lábát, a szlovákiai Last Days Of Jesus dobosa pedig kezét törte néhány napja, így sajnos nem tudják vállalni a szereplést. A szervezők mindenesetre megpróbálnak az utolsó pillanatban is műfajban hasonló pótlást találni a rajongók kedvéért.

A fesztivál amúgy nemcsak a szabadidős programok, hanem a vendéglátás terén is a közönségbarát rendezvények közé tartozik: egy korsó (5 dl) sör például 290 forintba kerül majd, minden nap bográcsban főzött vacsora várja vendégeket 690 forintért, és a büfékben is számos étek beszerezhető majd, egy jó zsíroskenyértől a csevapon át a flekkenig, baráti áron.. A helyszínen a zenekarok különböző kiadványait, pólóit is érdemes lesz keresni, csak úgy, mint a limitált példányszámban előállított hivatalos fesztiválpólót. A rendezvény csütörtök délben nyitja kapuit, s vasárnapig várja a szórakozni vágyókat, s az előrejelzések szerint az égiek is kedveznek a bulinak: derült, napos idő várható a Mátra kemping fölött.

a Negative Art bemutatja:
Fekete Zaj Fesztivál
2009. augusztus 6-8.
Mátrafüred-Sástó, Mátra kemping
Felélpők: VHK (Vágtázó Életerő), JUSTIN SULLIVAN (New Model Army), Negura Bunget (RO), Agregator, Dharma, The Moon and the Nightspirit, Reason, Scivias, October, Flop, Isten Háta Mögött, Harvester, Garden Of Eden, Solar Scream, Aebsence, Autumn Twilight, Locust On The Saddle, Pozvakowski, Salvus, Sunday Fury, Land of Charon, Nulladik Változat, Ruse, The Dethroners, Sollen, Haw, Shapat Terror, OneHeadedMan, Dyas, Variola, Dreamgrave, MZ/X, Viative, Vostok Room, Virrasztók, Sentio Ergo Sum, Neverland-, City of Moon (Opeth tribute), Boogieman Coming, Pornography (The Cure tribute), Los Obudas és számos DJ
Belépő: bérlet 7500 Ft, napijegyek: 3600 Ft. Szállásjegyek: 1500 Ft/fő/éj, 2-3-4 ágyas szobákban.

Kapcsolódó weboldalak: