2009. szeptember 25.

Avantgarde black metal a Dieselben


Október 4-én az év egyik legkülönlegesebb koncertélményében lehet részünk a Diesel Klubban: a black metalban erős Secrets of the Moon a Privilegivm album bemutatásával érkezik Budapestre. Kísérőtársaik a Code és a progresszívebb vonalat képviselő Sólstafir.

A német black metal egyik legsötétebb és legmeghatározóbb zenekara a Secrets of The Moon. Egyedi, okkult, intenzív - ezekkel a szavakkal lehet legjobban körülírni munkásságukat, melynek az ebben a hónapban megjelent új lemezük kiváló bizonyítéka. Rejtélyes, sötét hangulatvilág jellemzi a zenéjüket, kompromisszumokat nem ismerve írják a számaikat. A Carved In Stigmata Wounds lemezüket egyenesen az avantgarde black metal egyik mérföldkövének tartják.

A Code nevű angol/norvég együttes is black metalt játszik, és ők sem a könnyen befogadható zenéjükről ismertek..: egyszerre művészi, ámde roppant sötét, elgondolkodtató, amit játszanak. Biztos, hogy egy nagyon bensőséges előadásra számíthatunk tőlük. Külön érdekesség, hogy Adrian Erlandsson doboslegenda működött közre náluk, aki olyan zenekarokkal kapcsolatban lehet ismerős, mint az At The Gates, a Cradle of Filth, a Paradise Lost és a Brujeria…

„Az izlandi levegőben lehet valami.” - szokták mondani, elvégre a szigetország olyan előadókat, zenekarokat adott a világnak, mint Björk, Múm, Sigur Rós és a Sólstafir. Utóbbi esetében a vad szépség mutatkozik meg. Nem éppen könnyű hallgatnivaló muzsikájuk, a progresszív elemek az évek során egyre inkább fajsúlyossá váltak. Az egyik legtalálóbb megfogalmazás a Sólstafirral kapcsolatban: „Tiszta, mint az izlandi égbolt, sötét, mint a forró láva.” Koncertjük minden bizonnyal különleges zenei élményt fog jelenteni.

Aki egy korántsem hétköznapi, sötét, hipnotikus koncertélményre vágyik, annak mindenféleképpen a Diesel klubban a helye a koncertek idején - jegyeket a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon lehet vásárolni.

Tudnivalók:
Privilegivm Tour 2009
2009. október 04., péntek 19.00 óra
Budapest, Diesel (volt E-klub)
Secrets of the Moon, Code, Sólstafir koncertek
Belépő: 3900 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:

Hallgatnivaló, látnivaló: