2009. október 30.

Living Colour: örömzene a Dieselben


A legjobb fekete rockzenekar ismételten visszatér Budapestre! Ráadásul most - az előző évektől eltérően - kifejezett aktualitása is van a koncertnek: a legnagyobb slágerek mellett a most megjelent vadonatúj lemezüket mutatják be a Dieselben november 26-án!

Az 1983-ban alapított zenekar stílusi határokat nem ismerve vált az egyik legkultikusabb rockcsapattá. Hard rock, metal, jazz, funk, soul, hip-hop mind-mind eszünkbe juthat, ha a Living Colour zenéjére gondolunk. Már a ’80-as években hatalmas sikernek örvendtek, Vivid néven kiadott első lemezük máig etalonnak számít. 1989-ben a Cult of Personality című slágerükért már Grammy díjat vehettek át. Ugyanebben az évben az MTV Video Music Awards-on a legjobb új előadónak választották őket.

Második lemezük, a Time’s Up is Grammyt nyert (a legjobb hard rock zenekar kategóriájában). Az együttes korai története még egy lemezig terjed, a ’93-as Stain után két évvel - mivel nem tudtak egységes célokat felállítani a következő lemezre - feloszlottak. A tagok kitűnő zenészek lévén szólókarrierbe kezdtek és keresett session-zenészként folytatták pályafutásukat. Egytől-egyig vérbeli zsenik: Vernon Reid szólói utánozhatatlanok, Will Calhoun ütemei elképesztően feszesek. Doug Wimbish basszusozására pedig elég bizonyíték, hogy a Rolling Stones, a Depeche Mode, Madonna és Jeff Beck is igényt tartott a játékára. Kerek egésszé pedig Corey Glover hangja teszi a Living Colourt.

2000-es visszatérésük óta eddig csak egyetlen lemezt adtak ki (Collideoscope - 2003), de persze nem kell arra gondolni, hogy tétlenül teltek volna a napjaik, folyamatosan turnéztak. Nálunk is többször megfordultak, a Sziget nagyszínpadán pedig egy rendhagyó koncert keretében Corey helyett (aki éppen Júdást játszotta a Jézus Krisztus Szuersztárban) Doug Pinnick segítette ki őket a King’s X-ből. Vernon Reid szólókoncerttel is járt nálunk, Doug Wimbish pedig legutóbb Tarja szólózenekarával lépett fel a Petőfi Csarnok színpadán.

Idén végre új, első hallásra talán a Living Colour zenei világához képest visszafogottabb, poposabb lemezzel jelentkeztek. A The Chair in the Doorway című album dalaival kiegészítve biztos egy hatalmas koncertre számíthatunk a afro-amerikai muzsikosoktól. A VH1 is minden idők legjobb rockegyüttesei közé helyezte a csapatot, akiknek mivel nincs két egyforma koncertjük, izgatottan várhatjuk, hogy mivel készülnek a budapesti dátumra!

Előzenekar a hazai vezető instrumentális rock/metal formáció, a K3. Jól mutatja kiválóságukat, hogy albumukon Jordan Rudess, a Dream Theater billentyűse is játszott. A Garden of Death és az Under a Spell lemezekről egyaránt várhatunk szerzeményeket! A koncertre jegyeket a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon vásárolhatunk.

Tudnivalók:
2009. november 26., csütörtök 19.00 óra
Budapest, Diesel (volt E-klub)
Living Colour, K3 koncertek
Belépő: 5900 Ft. elővételben, 6500 Ft. a helyszínen
Kapcsolódó weboldalak:
Hallgatnivaló, látnivaló: