2010. január 18.

VHK: rituális sárkánytánc és lemezbemutató most pénteken


A Megatáncból ismert Olter Wanda nem fél az underground klubban való megmérettetéstől

Most pénteken, február 5-én várja a Dürer kertbe az extázisra vágyó érdeklődőket Magyarország világhírű sámánpunk zenekara, a Vágtázó Életerő, hogy bemutassa VHK Idéző - Forgószél! című albumát egy három órás magmatikus extázis keretében. Aki szeretne kifordulni ebből a földi világból, és befordulni az örök beindulás birodalmába, annak itt az alkalom: teljes felfordulás, tudatlóbáló hangerő, élni tanító őrület!

A koncerten bemutatandó, szerzői kiadásban megjelent album három vadonatúj dal mellett öt régi VHK szám átdolgozását is tartalmazza, méghozzá számos – stúdiólemezeket is megszégyenítő – koncertfelvétel és egy stúdiófelvétel formájában.

A koncert több szempontból is különleges: egyrészt a zenekar üstdobosa, Balatoni Boli Ausztráliában tartózkodik, így a zenekar visszatér a nyolcvanas évek eleji kísérleti felállásához, mellyel már akkor is a mai hardcore színteret megszégyenítő erőt képviseltek.

Másrészt az egykori VHK Rituális Színházak hangulatát felidézendő a Megatáncból ismert Olter Wanda is szerepel a koncerten, akit Barcsik Géza, a VHK lemezborítók, díszletek készítője egy sámánasszony szerepében látott hatalmas súlyú sámándobokat hajigálva, s ezt követően döntöttek a felkérés mellett. Wanda erről nemrég így nyilatkozott a Magyar Távirati Irodának: „Tény, hogy eddig főként a fősodratú médiumokban szerepeltem, mivel főként ezekről a helyekről kerestek, de az ősi ösztönlénység, elborultság, a nagy energiák mind-mind ugyanúgy megtalálhatóak benső fiókomban, mint azok a könnyedebb formulák, amelyeket eddig tőlem láthattak a nézők.”

Vágtázó Életerő lemezbemutató
2010. február 5., péntek 20 óra
Budapest, Dürer kert – Nagyterem
Belépő: elővételben 2400 Ft. a helyszínen 2900 Ft.
vendég: Olter Wanda – rituális sárkánytánc
a koncert után pszichedelikus punk dj set
Belépő: elővételben 2400 Ft, a helyszínen 2900 Ft.

Jegyinformáció:
Jegyek még kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, és a www.ticketportal.hu oldalon.

Kapcsolódó weboldalak:

Információ az új albumról:
2009. decemberében jelent meg Vágtázó Életerő ’VHK Idéző – Forgószél’ című új albuma. A Periferic Records gondozásában megjelent lemez néhány dalából ízelítőt tölthetünk le a http://www.grandpierre.hu/ujdonsagok0.htm oldalról.