2010. április 20.

Quo Vadis: technikás death metal koncert Budapesten


Május 8-án különleges zenei csemegében lehet része a Rocktogonba látogató érdeklődőnek, hiszen a kanadai technikás/progresszív death metal kiválósága, a Quo Vadis szerepel a belvárosi klub színpadán.

A csapat 2010-es lemezét, a But Who Prays for Satan? névre keresztelt remekművet népszerűsíti a kontinensen. A még 1992-ben megalakult, Quebec-ből származó csapat eddigi pályáját folyamatos tagcserék kísérték - még Steve DiGiorgio (Death, Testament, Sebastian Bach, Iced Earth) is megfordult náluk 2003-ban. Ez rögtön jelzi a hozzáértő hallgatónak, hogy a Quo Vadis-nál a zenészek technikai tudásában sosem volt hiba.

A zenekar hangzására nagyon erősen hatott a Metallica-Megadeth duó. A szupersztár bandák munkássága, az igazi death metal klasszikusok (Carcass, Death) lemezei, és a saját elképzeléseik elegyeként alakult ki a Quo Vadis zenei világa. A technikai villogások és gyors tempóváltások mellett természetesen a melódiákkal is mindig nagyszerű egyensúlyt tudtak tartani.

Előzenekarként egy muzikálisan hasonlóan magas színvonalon mozgó magyar csapat, az instrumentális K3 lesz a segítségükre, akik világszínvonalú előadásukkal biztosan sokat hozzá tudnak majd tenni ehhez az estéhez is.

A koncertekre tehát a Rocktogonban, május 8-án kerül majd sor. A szervezők külön akciót hirdetnek a telített koncertnaptárakból eredő kiadásokat könnyítendő: a Quo Vadis koncert a május 10-i Wolves in the Throne Room + The Moon and the Nightspirit belépővel ingyenesen látogatható! Ez utóbbi rendezvényre jegyeket a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon is vásárolhatunk.

Tudnivalók:
2010. május 8., szombat 20.00 óra
Budapest, Rocktogon
Quo Vadis, K3 koncertek
Belépő: 1500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:

Hallgatnivaló, látnivaló: