2010. június 5.

Headlinerként tér vissza Budapestre a Carnifex


Június 13-án végre főzenekari státuszban (és ehhez kialakított koncertprogrammal) érkezik hozzánk a deathcore stílus egyik legkiemelkedőbb képviselője, a kaliforniai Carnifex. Budapesten, a Dürer Kertben lehet majd megtekinteni a bandát az egyre nagyobb nevet szerző Veil of Maya, a Suffokate és a hazai Slaughter at the Engagement Party társaságában.

Az elmúlt években több alkalommal is lehetősége nyílt a Carnifex legénységének, hogy megtapasztalja a magyar közönség intenzitását: több brutális utazó fesztivállal (Never Say Die!, Thrash and Burn, Bonecrusher) is felléptek nálunk, például a Parkway Drive, az Unearth, a Bleeding Through, a Darkest Hour vagy a The Black Dahlia Murder kíséretében. Szerencsére mindegyik alkalom kifejezetten jól sikerült, így nem is kellett sokat várni a már említett idén januári Bonecrusher feszt után, hogy a Concerto a Skalar Music-kal karöltve már önálló koncert keretében szervezze le a kíméletlen fellépéseiről elhíresült Carnifexet.

A zenekart 2005-ben Scott Lewis (ének) és Shawn Cameron (dob) alapította, hogy végre teljes elszántsággal megvalósíthassák a zenei terveiket. Mivel rögtön az intenzív koncertezésben látták a kiugrási lehetőséget, csak 2007-re tudott megszilárdulni a mostani stabil felállás (Cory Afrod, Ryan Gudmunds gitárosokkal és Fred Calderon basszusgitárossal), és a kemény munka meg is hozta a gyümölcsét. Rengeteg zenekarral turnéztak már - szerte az egész világon és minden egyes alkalommal olyan elánnal játszanak, hogy a rajongók szívesen várják vissza őket és igazi élményként tartják számon a bulikat. Zenéjük magában foglalja a legnagyobb death metal klasszikusok zúzdáit és brutális témáit, mindezt pedig arcbamászóan súlyos breakdown-betétekkel vegyítik és ezzel a deathcore hullám egyik legkiemelkedőbb zenekarává váltak.

A koncerten további két amerikai zenekar lesz a Carnifex segítségére a Veil of Maya és a Suffokate személyében. Underground körökben nagyon is elismert zenekarokról van szó, garantált, hogy a hangulat egy percig sem fog leülni. Bár mindegyik zenekar roppant ütős lemezzel jelentkezett a 2010-es évben, igazi erejük a klubkoncerteken mutatkozik meg!

Az estét a 2009-ben alakult, szegedi Slaughter at the Engagement Party fogja nyitni, akiket már sokfelé ígéretes tehetségekként emlegetnek, mindenképpen ajánlott időben érkezni! A csapatokat a Dürer Kertben nézhetjük meg június 13-án, a koncertre jegyeket a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon vásárolhatunk, kezelési költség nélkül.

Tudnivalók:
2010. június 13.,  vasárnap 19.00 óra
Budapest, Dürer Kert
Carnifex, Veil of Maya, Suffokate, Slaughter at the Engagement Party koncertek
Belépő: 3600 Ft. elővételben, 4000 Ft. június 1-től

Kapcsolódó weboldalak:

Hallgatnivaló, látnivaló: