2010. október 27.

Budapestre érkezik a Poisonblack

Hiába vagyunk túl megannyi megismételhetetlen metal bulin az idei esztendőben, a koncertszervezők még a téli hónapokra is tudnak igazán aktuális meglepetéssel szolgálni: az egykori Sentenced frontemberének zenekara, a Poisonblack érkezik hozzánk november 6-án! A borongós gótikus metalban utazó csapattól kétség kívül rendkívül érzelemgazdag előadást várhatunk a Dürer Kertben.


A Poisonblack szóba kerülésénél egyszerűen megkerülhetetlen tény, hogy a frontember Ville Laihiala a 2005-ös feloszlásig a méltán népszerű Sentenced énekese is volt. Mély, melankolikus énekstílusát többek között a Sziget fesztiválon tartott egyik utolsó Sentenced koncerten is megcsodálhatta a magyar közönség. A Poisonblackben a már jól ismert Ville persze maximálisan kibontakoztathatja saját zenei útját, céljait, így biztos, hogy a Sentenced rajongók is megtalálhatják azokat a mozzanatokat a Poisonblack zenéjében, amiért az előző csapatot imádták.. ahogy az például az alábbi videóból is kiderül: 


A Finnországból induló zenekar - megannyi honfitársukhoz hasonlóan - először odahaza részesült komolyabb elismerésekben fogós dark rock himnuszainak hála, majd szép folyamatosan lettek egyre ismertebbek az egész világon. Egyszerre sötét és hátborzongató a zene, amit játszanak, mégis könnyedén magával ragadja az embert és észre sem vesszük, hogy úton-útfélen a dalaikat dúdolgatjuk. A hangulat persze a koncerten az igazi, ahol még a stíluson belül is kiemelkedő élő teljesítményt nyújtó zenészek előadásában lehetünk részesei a zenei utazásnak. A dalok túlnyomó többségében ott a keserűség, a dalszövegeik is az élet problémáival foglalkoznak, Ville Laihiala mélyen búgó tolmácsolásában. Januárra már az új album felvételét tervezik a srácok, szóval amennyiben szerencsénk lesz, talán még egy-két új dallal is megörvendeztetnek majd minket a Dürer Kertben.

Hazai részről a mohácsi Solar Scream zenekar kapott bemutatkozási lehetőséget az este folyamán. A muzsikájukat dallamos modern metalként definiáló banda két lemezzel a háta mögött máris komoly elismertséget szerzett remekbeszabott módon megírt és könnyen befogadható dalaival. Náluk a fő szempont, hogy gondolati és érzelmi tartalommal egyaránt felvértezett, egyéni hangulatú számokat írjanak.

A két csapatot november 6-án nézhetjük majd meg a Dürer Kert színpadán - aki vágyik egy meghitt koncertestre remek dark rock zenével, annak ott a helye. Belépőnket a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon is megválthatjuk, kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással.

A Concerto Music bemutatja: Rust Over Europe
2010. november 6., szombat 19.00 óra
Budapest, Dürer Kert
Poisonblack, Solar Scream koncertek
Belépő: elővételben 3900 Ft., a koncert napján 4500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
Hallgatnivaló, látnivaló: