2010. október 29.

Sabaton koncert: power metal közönségkedvenc a Fehérvári úton

November 14-én a Sabaton power metal serege érkezik hozzánk, hogy a Pecsa, az Avalon és a Metalfest OpenAir színpadai után a korábban Wigwam néven ismert Club 202-ben is felszántsa a deszkákat, méghozzá az részeges kalózbrigád Alestorm és a svéd felfedezett Steelwing hangos asszisztálásával.


Már-már hazajáró vendégként köszönthetjük a svéd Sabatont, akik 1999-es megalakulásuk óta nem csak Svédország egyik legismertebb power metal zenekarává váltak, hanem a nemzetközi heavy színtér közönségkedvencei is évek óta. Történelmi harcokat, háborúkat feldolgozó zenéjük nevükben is visszaköszön - az együttes neve a lovagi páncélzat vassarujára utal.
Coat of Arms című, sorban a hatodik nagylemezük 2010-ben jelent meg, és a MAHASZ Top40 album listáján rögtön a 9. helyig jutott! Ez az első, tisztán második világháborús témákat feldolgozó lemez a Sabaton történetében, tele olyan egyformán kiemelkedő, mégsem egysíkú dalokkal, mint az Uprising erőteljes hőseposza, vagy a címadó Coat of Arms, mely az album egyik legpörgősebb tétele. Zárótrackként pedig ismét egy Ki Tud Többet a Heavy Metal-ról jellegű dal került a végére: a Metal Ripper ugyanis egy klasszikus szövegekből és hangzásokból készült mozaik, igazi tisztelgés a heavy metal nagyjai előtt.  Az album hangulatát jól visszaadja az Uprising című dalhoz készült videó is.


A november 14-i metal esten fellép még az Alestorm, akik minden bizonnyal sokat dobnak majd az este amúgy is duhajkodós hangulatán.. legalább annyit, amennyit három ittas skót és egy ír úriember közös produkciója dobhat – épp így áll össze ugyanis 2006 óta működő részeges kalózbrigád legénysége. A - saját bevallásuk szerint igazi skót kalózmetálként meghatározható - zenéjük kellemes arányban keveri a folk és power metal elemeket, hasonlóan olyan nagynevű csapatokhoz, mint a Turisas vagy a Korpiklaani.

Az este nyitózenekara, a tehetséges svéd fiatalokból alakult Steelwing nem lesz ismeretlen a HammerWorld olvasói számára: exkluzív bemutatkozó anyaguk, a Lord Of The Wasteland a magazin májusi számának mellékleteként jutott el a hazai fülekhez.   A 2009-ben alakult zenekar üstökösként tört be a klasszikus heavy metal égboltra, köszönhetően ezt kiváló zenéjüknek, és annak, hogy tavaly ők nyerték a Rock The Nation  Awardot, s így debütlemezüket az ősz folyamán egy igazi legenda, a Blind Guardian oldalán turnézva mutathatták be Európában!

Úgyhogy november 14-e estéjére ne csináljatok más programot, hanem irány a Club 202 néven tovább működő Wigwam! Jegyek elővételben is kaphatók 3990 forintért, míg a helyszínen 4990 forintot kell majd fizetni értük.

A Hammer Concerts bemutatja: World War Tour
2010. november 14., vasárnap 19 óra
Budapest, Club 202 (ex-Wigwam)
Sabaton, Alestorm, Steelwing koncertek
Belépő: 3990 Ft elővételben, a helyszínen 4990 Ft.
Kapcsolódó weboldalak: