2010. október 15.

Stuck Mojo koncert Budapesten

A minden joggal kultikusnak és stílusteremtőnek tekinthető Stuck Mojo végre önálló turné keretében érkezik Budapestre november 2-án. A Dürer Kert színpadán lesz majd lehetőségünk megnézni a világ egyik leglehengerlőbb koncertbandáját, akik a súlyos metal és a zsigeri rap ötvözésével váltak az egyik legelismertebb crossover együttessé.


A Stuck Mojo-t 1989-ben alapította az Egyesült Államokban a hiperaktív gitáros, Rich Ward, aki a legenda szerint először egy gyorsétteremben hallotta rappelni a hip-hop stílust a bandába oltó Bonz-ot, és onnan csábította le a próbatermükbe. Az újonnan kialakított stílus - délies ízű, földbedöngölő riffek, Bonz rappelésével és a hatalmas refrénekkel - hamar meghozta a sikert, s a nagykiadós szerződés sem maradt el. Sikeres turnékat bonyolítottak le, s hamar híre ment a bulik remek hangulatának. Mindezek ellenére – talán a legsikeresebb albumuk (Rising) után nem sokkal - Rich Ward mégis feloszlatta a zenekart.. így a legsúlyosabb lemezük, a Declaration of a Headhunter már nem is volt koncertekkel megtámogatva. A zenekar „szerencséjét” pedig jól tükrözi, hogy nem sokkal ezután vált a stílus igazán eladhatóvá, hiszen olyan bandákra voltak megkérdőjelezhetetlen hatással, mint például a Limp Bizkit..

Természetesen Rich Ward nem tudott sokáig a bőrében maradni, s mivel a Chris Jericho pankrátor-sztárral alapított Fozzy nevű csapat nem tudta minden idejét lekötni, borítékolható volt a Stuck Mojo újjászervezése. A reunion során újra problémák adódtak az énekes Bonzzal, akit így végül Lord Nelson váltott, s vele már két lemez is napvilágot látott - nálunk is az ő szereplésével adtak felejthetetlen koncertet nemrég. Szerencsére Nelson is igazi karakter és hatalmas termetével a színpadon is tökéletesen illeszkedik a Mojo társaságába.


Nem hiába mondják, hogy igazi erejük a koncerteken mutatkozik meg: Rich Ward tipikusan színpadra termett gitáros, aki a klubokban érzi kifejezetten otthon magát. Az eddigi turnék során a Stuck Mojo sorra mosta le a főzenekarokat a színpadról - talán egyedül a Pantera lehetett biztonságban, amikor a ’90-es évek végén együtt rótták Európát… Az amerikai Halcyon Way és a francia Lies sincs tehát most könnyű helyzetben mint előzenekar, de azért hozzá kell tenni, hogy nem véletlenül esett rájuk a választás.

Hazai részről a gyulai Over Promises kapott lehetőséget a bizonyításra. A négy csapatot a Dürer Kert színpadán nézhetjük meg november 2-án, s a koncertre jegyeket a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon is vásárolhatunk, kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással.

A Concerto Music bemutatja: Here Comes The Monster Tour
2010. november 2., kedd 19.00 óra
Budapest, Dürer Kert
Stuck Mojo, Halcyon Way, Lies, Over Promises koncertek
Belépő: elővételben 4000 Ft., a koncert napján 5000 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
Hallgatnivaló, látnivaló: