2010. november 22.

Finntroll a Club 202-ben

December 6-án zordon fickók gyűlnek össze a világ minden tájáról: a Club 202-ben fellép a -ki hinné- finn Finntroll, a sváci Samael, a görög Rotting Christ, az észt Metsatöll és a maldív Nothnegal is!
1997-ben egy márciusi estén két részeg finn srác elkezdett együtt zenélgetni - 2010-re pedig történelem az, ami ezen az estén elkezdődött. A Somnium és Katla találkozása óta eltelt 13 év alatt a Finntroll a folk metal megkerülhetetlen legendájává vált, hullámvölgyekkel szabdalt történetükben olyan mélypontokkal, mint az alapító Somnium tragikus halála, és olyan diadalmenetekkel, mint a Visor Om Slutet előkelő helyezése a finn slágerlistán, vagy épp a pagan metal nekik is köszönhető tomboló sikere. A black metal, finn népi polka és a humppa motívumait mesterien keverő, -megtévesztő módon svéd nyelvet használó finn- viking hősök legutóbbi lemeze, a Nifelvind év elején jelent meg a Century Media gondozásában. Az albummal ismerkedőknek íme a Solsaganhoz készült videó, korábbról pedig nyilván mindenkinek beugrik a Trollhammaren is.Az est svájci vonulatának képviselője a Samael lesz - az 1987-ben alakult zenekar az öntörvényűség mintapéldánya: heavy, black és industrial, atmoszférikus, fúziós, kaotikus, ez mind a Samael: több mint 20 éves pályafutásuk során olyan albumok kerültek ki kezeik alól, mint a már kultikus Passage, az elektronikus Eternal, az arab hatásokkal és samplerhegyekkel megszórt Reign of Light, vagy épp a kezdetekhez visszatérő Above. 2011-ben megjelenő új albumukról épp a napokban jön ki az Antigod című single. Néznivaló: Slavocracy.
A beszédes nevű Rotting Christ csapata képviseli az este dallamos vonulatát - a black-gothicban utazó görög riffmesterek technikás, menetelős zenéje nem nélkülözi a népi hangszereket és a mitologikus témákat sem; Sanctus Diavolos című albumuk nagy kedvenc a műfaj rajongóinak körében. Legutóbbi lemezük az Aealo címének jelentése: katasztrófa, pusztítás, amellyel az énekes Sakis szerint a zenei kifejezésmódon túl a szövegekre is utalnak. Íme a címadódal.Az esten fellép még az észt epic metal Metsatöll, és az Antidote of Realism EP-vel a ismertté váló, épp a debütalbumán dolgozó maldív-szigeteki (!) Nothnegal is. Fellépők: Finntroll, Samael, Rotting Christ, Metsatöll, Nothnegal

Helyszín: Club 202 (ex-Wigwam), Budapest, XI. Fehérvári út 202.
Időpont: 2010. december 6. (hétfő)
Kapunyitás: 18:00
Jegyár: 5490 FtNézni-, hallgatnivalók:


Az est trailere itt: http://www.youtube.com/watch?v=FeXRRK5-r0U