2011. január 31.

Apocalyptica: nemsokára Budapesten!


Most már szerencsére tényleg nem kell tovább várni: hosszú szünet után, 7. stúdiólemezüket követő közel egyéves világ körüli turné keretében ismét visszatérnek hozzánk Finnország legőrültebb csellistái. Az Apocalyptica február 23-án a budapesti Petőfi Csarnokban mutatja be új lemezét a legnagyobb slágerek mellett - borítékolható egy újabb megismételhetetlen koncertélmény!

Aligha szükséges bemutatni bárkinek is a finn Apocalypticát, hiszen megjelenésükkel jelentősen felkavarták a kemény zenei világot: amikor már a zenekarok csak egymást másolgatták, ők teljesen úttörő módon, csellón álltak neki metal dalokat játszani. Mivel a tagok egytől-egyig klasszikus zenei képzettséggel vannak felvértezve, a végeredmény zsenialitásához kétség sem férhet. A mostani turnéra pedig már gőzerővel készülnek, hogy a legjobb formájukat nyújthassák a rajongóiknak.

A fantasztikus, gyönyörű dallamok és a bombasztikus ritmusok semmiféle hiányérzetet nem hagynak az emberben, annak ellenére sem, hogy instrumentális dalokról van szó, tehát nincs állandó énekes – a bulikon is általában az egyik csellós játssza a számokban felbukkanó énekdallamokat. Élőben nyújtott teljesítményük még szórakoztatóbb, mint a lemezen: elvégre nem sűrűn látni három, csellózás közben headbangelő finn muzsikust!

Nemrég derült fény arra, hogy ki lesz a turné vendégzenekara: a finneket a nemrég debütált német elektro rock banda, az A Life Divided kíséri majd. A müncheni ifjak ugyan még csak a napokban jelentetik Passenger című első lemezüket, de máris sok elismerést gyűjtöttek be: az Oomph! nevű híres germán elektrobanda gitárosa például azt jegyezte meg róluk, hogy kevés csapat tudja ilyen jól kombinálni az érzelmes dallamokat az elektronikus hangzásokkal és az agresszív gitárfutamokkal.

A koncertre jegyek február 2-ig még kedvezményes áron kaphatók a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - vagy kezelési költség nélkül a www.ticketportal.hu oldalon, ahol az otthoni jegynyomtatás lehetőségét is választhatjuk.

A Concerto Music és s SkalarMusic bemutatja: The 7th Symphony Tour
2011. február 23., szerda 19 óra
Budapest, Petőfi Csarnok
Apocalyptica koncert
Belépő: 6900 Ft. elővételben, 7900 Ft. a koncert napján

Kapcsolódó weboldalak:

Hallgatnivaló, látnivaló: