2011. január 10.

Negative koncert Budapesten

Az új esztendő igazán sűrűnek ígérkező koncertfelhozatalát egy valódi csemege fogja megnyitni: január 16-án érkezik Magyarországra Finnország egyik legígéretesebb glam rock csapata, a Negative. Az igazi rock ’n’ roll arcokból álló bandának már nálunk is fanatikus rajongóbázisa van - hála a fergeteges eddigi koncertjeiknek -, így a kemény fagyok ellenére is forró hangulat várható a budapesti Diesel klubba!


A Negative-ot Jonne Aaron énekes alapította 1997-ben Finnországban, mindössze 17 éves korában. Elkötelezettsége és kitartása meghozta a gyümölcsét, hiszen mára a zenekar nemzetközi szinten elismert, hazájukban pedig a lemezeik sorra a toplisták első helyein szerepelnek. Bár a korai hatások, mint a Hanoi Rocks, Nirvana, Aerosmith, Guns ’n’ Roses, Queen és a Plink Floyd érezhetőek voltak a dalaikban, mégis egy egyedi és sokszínű összképet sikerült kialakítaniuk, ami a Negative sajátjának tekinthető. Klasszikus felfogásban íródott, igazi érzelmekben gazdag rockzene.

Az eddig megjelent négy stúdióalbumot és egy dvd-t 2010-ben követte az igazi áttörésnek elkönyvelt Neon című lemez, aminek bemutatkozó turnéjával érkeznek most hozzánk is. Eddig főként Európát és Ázsiát sikerült elvarázsolniuk érzelemgazdag rock ’n rolljukkal - most itt az idő, hogy az egész világot meghódítsák! Ehhez mérten az említett lemezanyagon már az USA-ban dolgoztak sztárproducerek közreműködésével, és az első videoklipet is Los Angelesben forgatták, ami az alábbi linken meg is tekinthető:


Akár még az is előfordulhat, hogy a jövő generáció stadion-rock bandája lesz a Negative, ezért meg kell ragadni minden kínálkozó lehetőséget, amíg klubokban, közvetlen közelről lehet átélni a koncertjeik által nyújtotta élményt. Egy olyan zenekarról beszélünk, akikért nem ciki rajongani, és ezt a bulijaikon az első sorokban gyülekező fanatikusok tökéletesen alátámasztják.

A Negative managementje bemelegítésnek a budapesti Moulin Rose-t választotta. A néhai Gyöngyvér tagokat (nevezetesen a dalszerző-énekes párost Mazit és Eriket) is magában foglaló banda pedig kétség kívül kiváló választás, hiszen a koncertjeiken ők is törekednek az egyéni hangulatvilágra és a professzionalizmusra. A két csapatot tehát január 16-án a budapesti Diesel klubban tekinthetjük meg, a bulira jegyeket vásárolhatunk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá kezelési költség nélkül a www.ticketportal.hu oldalon is, az otthoni jegynyomtatás lehetőségével.

A Concerto Music bemutatja: Neon European Tour
2011. január 16., vasárnap 19.00 óra
Budapest, Diesel
Negative, Moulin Rose koncertek
Belépő: 3900 Ft. elővételben, 4500 Ft. a koncert napján

Kapcsolódó weboldalak:

Hallgatnivaló, látnivaló: