2011. január 17.

Paganfest 2011: Korpiklaani, Unleashed, Moonsorrow, Varg, Kivimetsan Druidi, Arafel

2010-ben elkerülte hazánkat a Paganfest turné, idén azonban vérbeli pogány ünneppel pótolhatunk: a viking portya ezúttal a Club 202-t veszi célba a Korpiklaani, az Unleashed, a Moonsorrow, a Varg, a Kivimetsän Druidi és az Arafel vezényletével.


Az est fő fellépője a hozzánk már szinte hazajáró folksláger gyáros gárda, a Korpiklaani lesz, akiknek sör- és vodkafogyasztásra buzdító dalai rendre táncra perdítik a legzordabb vikingeket is. A finnek új, Ukon Wacka címet kapott albuma február 4-én jön ki, de a Tequila (hopp, jó lesz ezt sörrel keverni?) trackhez már be is mutatták a videót.


Szintén új lemezzel jelentkezik február végén az est újabb nagy neve, a Moonsorrow is. A nem épp rövid, könnyen megjegyezhető című Varjoina Kuljemme Kuolleiden Maassa albumról már szivárognak infók, a zenekar hidegnek, súlyosnak és zúzósnak jósolja az anyagot. Az epic pagan elsőligás fenegyerekei pokoli szórakozást ígérnek!

Már 1989 óta tolja az Unleashed megalkuvást nem ismerő csapata a pátosszal teli death metalt - amint az elmúlt húsz év során már számtalanszor, ezúttal is hibátlan acsarkodásra számítunk a skandináv színtér veteránjaitól, főként a 2010-es As Yggdrasil Trembles album vaskos riffekben, dallamokban is bővelkedő dalaiból.

Halálszag és pirotechnika, hörgés német nyelven - nem lesz egy ártatlan rockdiszkó a német Varg koncertje, ezt garantáljuk! Márciusban jelenik meg Wolskult címmel a második albumuk, rajta a címadó trackkel, aminek “fő riffje szétzúzza majd a gerinceteket” - legalábbis ezzel fenyegetőznek.

Az Arafelnek tulajdonképpen fel sem kell lépnie ahhoz, hogy beszédtémát adjanak: az izraeli-német black metal zenekar ukrán népzenei alapokra épülő zenéjének témáját olykor szlovák legendák adják. Kell ennél több? Naná, például, hogy az Equillibrium korábbi énekese, Helge Stang erősíti a bandát 2010 óta. Hamarosan megjelenő harmadik nagylemezük, a Once Battles Fought dalaiból már meghallgatható egy medley a zenekar myspace oldalán.

A Kivimetsan Druidi a fantasy metal világába repít, de szerencsére nem lesz hosszú a harc, a királylány ugyanis rögtön a zenekar énekese, Leeni-Maria, aki a koncert után biztosan sokan meg szeretnének majd..menteni. A 2002-ben alakult finn zenekar ügyesen keveri az extrém hangzást a lírai témákkal, ahogy ez legutóbbi lemezük,a Betrayal, Justice, Revenge dalaiból is kiderül - főleg, ha egy fehér farkasról van szó!A Hammer Concerts bemutatja: Paganfest 2011
Fellépők: Korpiklaani, Moonsorrow, Unleashed, Varg, Arafel, Kivimetsan Druidi
Helyszín: Club 202 (ex-Wigwam), Budapest, XI. Fehérvári út 202.
Időpont: 2011. március 22., Kedd Kapunyitás: 17.30
Jegyár:
Rockboltok, Metalshop.hu, Club 202: 4999 Ft
Jegyirodák: 5499 Ft
Helyszínen: 5999 Ft

További információ: