2011. január 20.

Sodom koncert Budapesten


Ha valaki csak idén kezdi el felfedezni magának a thrash metal legnagyobb legendáit, akkor abban a szerencsés helyzetben lehet, hogy egyiküket „bevetés közben” is megnézheti Budapesten. A német Sodomtól sem várhatunk mást, mint egy mindent elpusztító bulit: február 13-án a svéd Die Hard felvezetése után a Diesel klubban mutatják meg, hogy mi fán terem a valódi germán thrash metal.

A Sodom a ’80-as évek elején a Kreator és a Destruction társaságában a germán thrash metal úttörőjévé vált és azóta megszámlálhatatlanul sok banda nevezi meg elsődleges hatásai között. Mindhárom zenekar máig aktív és fiatalokat megszégyenítő formában állnak helyt minden egyes koncertjükön. A stílus pedig újra virágzik, és mégis kik értenének hozzá jobban, mint akik megalkották?

A Sodom bulijának több apropója is van: egyfelől teljesen hihetetlen, de már 30 éve nyomják a fémzenét bármiféle megalkuvás nélkül. Továbbá az utolsó, tavalyi stúdiólemezükkel (In War and Pieces) sem jártak még nálunk, ami a rajongók és a szakma körében is egy kiemelkedő albumként van elkönyvelve, a régi, nagy sikerű kiadványok mellett is megállja a helyét. Tom Angelripper semmit sem veszített lelkesedéséből és elhivatottságából, ez pedig a lemezeken és a bulikon is érződik. Szélvészgyors tempók, technikás gitártémák és a Tom-ra jellemző agresszív vokalizálás (a világot érintő súlyos problémákról) a kemény zene szerelmeseinek mind-mind kecsegtető lehet a koncerttel kapcsolatban.

A csapat nemrég vált meg - személyes okokból - Bobby Schottkowski dobostól, de szerencsére a lekötött bulik sorsa egy pillanatig sem volt kétséges. Az utód Markus "Makka" Freiwald lett, aki természetesen kiváló ütős, eddigi karrierje során többek között Moonspell, Rotting Christ és (a Slayer Dave Lombardo-ját váltva) a Voodoocult lemezein dobolt.

A koncertet egy olyan svéd banda nyitja, melynek éppen a fő fellépő az egyik példaképe a Slayer vagy éppen a Venom mellett: jóféle old-school thrash metalra számíthatunk a Die Hard nevű csapattól is. Belépőjegyünket a február 13-án, a Dieselben tartandó bulira szokásos módon megválthatjuk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - vagy otthoni jegynyomtatással kezelési költség nélkül a www.ticketportal.hu oldalon is.

A Concerto Music bemutatja: Live…In War and Pieces
2011. február 13.,  vasárnap 19.00 óra
Budapest, Diesel
Sodom, Die Hard koncert
Belépő: 4900 Ft. elővételben, 5900 Ft. a koncert napján

Kapcsolódó weboldalak:

Hallgatnivaló, látnivaló: