2011. február 24.

Overkill - Destruction közös koncert Budapesten

Az idei év az előzetes várakozásoknak megfelelően valóban rengeteg csemegét tartogat koncertek terén a keményebb zene szerelmeseinek. A thrash metal nagyjai közül most éppen az alapvetésnek számító amerikai Overkill és a német Destruction közös turnéja lesz soron. Természetesen - mint ahogy azt már lassan megszokhatjuk - Budapest sem marad ki a jóból, március 11-én a Petőfi Csarnokban várható a következő csapás.


Az Overkill és a Destruction esetében is egyaránt elmondható, hogy megkerülhetetlen szerepet vállaltak a thrash metal népszerűsítésében, hiszen már lassan 30 éve vannak jelen a színtéren és megannyi felejthetetlen albumot köszönhetünk nekik. A New Jersey-ből származó Overkill kitartó munkájának eredménye, hogy máig ők számítanak a Keleti part egyik legsikeresebb thrash metal zenekarának. Az idén megjelent Ironbound a 15. lemezük a sorban és szerencsére a bevált recepten nem nagyon változtattak: szélvészgyors tempók és igazi hamisítatlan fejrázós gitártémák! Többek között ennek a kiváló kritikákat kapó albumnak a bemutatását is várhatjuk a Bobby "Blitz" Ellsworth vezette csapattól.

A német Destruction is a napokban jelentkezett új albummal (Day of Reckoning címmel), ami egyben újdonsült dobosuk debütálása is. A zenekar főnöke, Schmier úgy kommentálta az eseményt, hogy a McGill Egyetemen tanult dobosuk igazi kihívásnak tekintette, hogy a leggyorsabb és legbrutálisabb dobtémákat felvonultató Destruction albumot tegyék le az asztalra - a hírek szerint sikerült! Az első klipes nóta kellő bizonyítékot ad rá, hogy bizony ők is irigylésre méltó formában koncerteznek:


Két ekkora legenda mellé természetesen a stílushoz hű és megfelelő elszántsággal rendelkező kísérőcsapatok dukálnak: a Heathen 1984-ben alakult a thrash szülőföldjén, Bay Area-ban, a bulit pedig a belga After All fogja nyitni, akik a turnéra újdonsült EP-t hoztak ki. A csapatokat a Petőfi Csarnokban nézhetjük meg március 11-én, jegyeket még vásárolhatunk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - vagy a www.ticketportal.hu weboldalon.

A Concerto Music bemutatja: Euro Killfest 2011
2011. március 11., péntek 19.00 óra
Budapest, Petőfi Csarnok
Overkill, Destruction, Heathen, After All koncertek
Belépő: 5900 Ft. elővételben, 6900 Ft. a koncert napján

Kapcsolódó weboldalak:

Hallgatnivaló, látnivaló: