2011. február 14.

Sonata Arctica, Labyrinth, Demonlord és 4th Dimension a Pecsában

Két frisslemezes zenekar lép fel a Sonata Arctica és a Labyrinth előtt február 25-én a Pecsában: a hazai Demonlord új albuma a februári Hammerworld exkluzív mellékleteként jelent meg, a 4th Dimension pedig most adja ki debütáló korongját.


Finnország egyik legsikeresebb metal zenekarát nem kell nagyon bemutatnunk, a Sonata Arctica nemcsak lemezen hasít, de élőben is kedvenc a hazai power-rajongók körében: az aranylemez-harácsoló finnektől ez alkalommal is egy hatalmas koncertre számíthatunk, ahol a Sonata-klasszikus dallamok és éneklések mellett a legutóbbi album, a The Days of Grays kitűnő számaival is találkozhatunk.

A Sonata előtt az olasz progresszív Labyrinth izzítja a hangulatot: karakteres, technikás zenéjük, fantasztikus balladáik biztos megbizsergetik majd az értő füleket. Immáron 20 éve szállítják az olaszok a lemezeket, Return To Heaven Denied Pt.II - A Midnight Autumn's Dream című, klasszikus Labyrinth-felállásban felvett legutóbbi lemezük is bővelkedik húzós progos tételekben.

Az est hazai vonulatát a Demonlord képviseli: a srácok 1997 óta tolják a power/speed metalt változatlan felállásban, Only The Dead Are Safe című legfrissebb lemezük a Hammer mellékleteként jött ki februárban, a Locked In című dalhoz készült videó már nézhető és hallható a neten (). A zenekar kaszinó-effekteket, farkasüvöltést és kórusokat is csempészett a lemezbe, feltűnnek vendégzenészek csemballón és hegedűn, szó esik a hazudós csajokról - metal n roll a javából! (Lemezrendelés: rendeles@hammerworld.hu)


Még egy vendég felsorakozott az est fellépői közé: az egyelőre nem túl ismert olasz 4th Dimension is csatlakozott a turnéhoz, amit már tudunk róluk, hogy főleg a Stratovarius, a Sonata és a Rhapsody of Fire nyomdokain haladnak. Debütalbumuk The White Path To Rebirth címen jelenik meg hamarosan, addig is a neten már lehet velük ismerkedni.

A Hammer Concerts bemutatja:
The Days Of Grays Tour 2011
Fellépők: Sonata Arctica, Labyrinth, Demonlord, 4th Dimension
Időpont: 2011.02.25.(péntek)
Helyszín: Petőfi Csarnok (Budapest, 1146 Bp, Zichy Mihály út 14.)
Kapunyitás: 19.00

További információ: