2011. március 31.

Children of Bodom koncert Budapesten

Az elképesztő méreteket öltő idei koncertdömping keretében nem csak soha nem látott sztárok jutnak el hozzánk, hanem az igazi közönségkedvencek is visszatérnek. Finnország első számú metal-bandája, a Children of Bodom - Alexi Laiho gitárfenoménnal az élen - a szintén sokadjára nálunk járó Ensiferummal és a svéd Machinae Supremacyvel érkezik Budapestre. Április 22-én a Petőfi Csarnokban vág minket nyakon ez az elképesztő összeállítású turné.


A Children of Bodom legénysége szerencsére soha nem hagyta cserben a hazai rajongóit. Megannyi felejthetetlen koncertjükön vagyunk túl.. csak hogy néhányat említsünk: felléptek a néhai Summer Rocks Fesztiválon, teltházas bulijuk volt a Szigeten, majd a Syma Csarnokban, de a Petőfi Csarnok is vendégül látta már őket, ahova most újfent visszatérnek. Habár a stílusuk nagyon markáns és jellegzetes, mégis nehéz konkrét stíluskategóriát rájuk aggatni. A zene alapjait a nagyszerű érzékkel megírt dallamok és harmóniák adják, amit a sötét black/death zúzás és Alexi erőteljes vokalizálása egészít ki nagyszerűen. Az a tény pedig megkerülhetetlen, hogy Alexi Laiho korunk egyik legnagyobb gitármágusa: pusztán a játékát figyelni élőben már egy meghatározó hatás lehet a hangszert ragadóknak.

Az új lemezükkel még nagyobb sikerekre készülnek, amire meg is van minden lehetőségük, hiszen a Relentless Reckless Forever már a megjelenés napján aranylemez lett Finnországban! Az új albumot egy megszakítás nélkül majd’ 3 hónapos turné követi, ami a zenekar történetében az eddigi legnagyobb szabású, tehát valóban felejthetetlen élményre lehet számítani az állomásokon. Az alábbi linken egy kis kedvcsináló is megtekinthető, hogy mégis mire lehet készülni, ha esetleg még valaki soha nem volt Bodom koncerten:


A Hate Crew turnépartnere a finn viking metalt játszó Ensiferum, akik már annyiszor jártak nálunk, hogy talán nem is szorulnak különösebb bemutatásra. A hősies és régmúltbeli történeteket megidéző zenekar a death/power metalt jellegzetesen és egyénien vegyíti a népzenei, folk elemekkel - ennek köszönhetően is tettek szert többek között nálunk is ilyen hatalmas népszerűségre. A bulijaikon a harcok elővezetése pedig külön csalogató látványelem.

A bemelegítést elvállaló svéd Machinae Supremacy is kellőképpen különleges zenét játszik: ők dallamos power metalt keverik bitpop (!) elemekkel. Ami nem jelent mást, mint számítógépes és különböző Commodore 64-es effektek beépítését a zenéjükbe. Amíg nem hallottad, nehéz elképzelni az összhatást, szóval ajánlott időben érkezni! A bandákat tehát a Petőfi Csarnokban nézhetjük meg április 22-én, a koncertre pedig jegyeket vásárolhatunk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban; továbbá a www.ticketportal.hu oldalon az otthoni jegynyomtatás kényelmes lehetősége is adott.

A Concerto Music bemutatja: The Ugly World Tour
2011. április 22.,  péntek 19.00 óra
Budapest, Petőfi Csarnok
Children of Bodom, Ensiferum, Machinae Supremacy koncertek
Belépő: 6900 Ft.
Kapcsolódó weboldalak: