2011. március 4.

Guano Apes: ősszel visszatérnek Budapestre!


2009. óta működik ismét a Guano Apes, így a rajongók reménykedhettek abban, hogy a legendás német csapat ismét Magyarországra látogat. Végre megvan a hazai dátum is: Sandra Nasic és rockbandája október 15-én játszik a budapesti Club 202-ben! A jegyértékesítés március 10-én, csütörtökön indul.

Ha egy banda nem tud hitelesen visszatérni, akkor korábban megszerzett hírneve nagyon gyorsan köddé válhat.. utólag sok régi csapat esetében mondhatjuk, hogy kár volt újra a rivaldafénybe lépni. A Guano Apes esetében azonban más a helyzet: 2009-es visszatérésükkel a Nova Rock Fesztiválon tökéletesen sikerült átvinni a lécet. Anno karrierjük csúcsán döntöttek a zenekar szüneteltetése mellett, tehát kézenfekvő, hogy csakis valami nagy dologra készülhetnek, ha újra útra keltek. Az pedig immár jól látható, hogy a „szünet” alatt teljesen felszívták magukat, így abban is bízhatunk, hogy az áprilisban megjelenő Bel Air album is méltó lesz a régi klasszikusokhoz.

Az 1994-ben alakult Guano Apes több mint egy évtizede jelent meg nemzetközi színtéren, s frissességével teljesen felkavarta a rockzene állóvizét. A Lords of the Boards című megaslágerük abszolút kifejezi azt az eltökéltséget, amivel elindultak a világhírnév felé. (Máig nincs olyan valamirevaló rockbuli, ahol ne csendülne fel az említett dal.) A teljesen újszerű gitárstílusuk és Sandra Nasic jellegzetes, erőteljes hangja volt a siker alapvető kulcsa, s anno többek között a Sziget Feszitválon is páratlan hangulatú koncerteket adtak.  Így persze az is kizárt dolog, hogy októberben az újdonsült szerzemények mellett kihagyjanak olyan hatalmas számokat, mint az Open Your Eyes, Big in Japan, No Speech vagy a Dödel Up.

A Guano Apes legénysége tehát készen áll arra, hogy október 10-én gőzerővel csapjon bele a húrokba a korábban Wigwamként ismert Club 202-ben! Eljött tehát a magyarországi rajongók ideje: a jegyek értékesítése március 10-én, csütörtökön kezdődik, országszerte a Ticketportal jegyirodáiban - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon, ahol kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással is vásárolhatunk.

A Concerto Music bemutatja: Bel Air Tour 2011
2011. október 15., szombat, kapunyitás: 19 óra
Budapest Club 202 (ex-Wigwam)
Guano Apes koncert
Belépő: 6900 Ft, október 3-tól 7900 Ft.

Kapcsolódó weboldalak: