2011. március 22.

Metalfest: jön a Kreator és a Wintersun is


Újabb két névvel bővült a várva várt csillebérci Metalfest fellépőinek sora: most már biztos, hogy a háromnapos fesztiválon a thrash alapvetés Kreator és a fémes folkban utazó Wintersun is tiszteletét teszi!

A tengerentúli legnagyobb thrash bandákat Big 4-nak is becézik, de az európai színtérnek is voltak úttörői, melyek közül leginkább a Kreator, a Sodom és a Destruction alkotta Teuton Thrash Trió emelkedett ki. A Ruhr-vidék rideg ipari környezetében 1982-ben - még Tormentor néven - megalakult Kreator vitathatatlanul az európai thrash mezőny legnagyobb bandájává vált, köszönhetően olyan alapműveknek, mint az 1986-os Pleasure To Kill, az 1987-es Terrible Certainty, vagy az 1989-es Extreme Aggression. A Mille Petrozza énekes/gitáros vezette csapat a  '90-es évek zenei kísérletezései után a 2001-es Violent Revolution albummal tért vissza a klasszikus thrash világhoz, és a 2005-ös Enemy Of God, valamint a legutóbbi album, a 2009 januárjában megjelent Hordes Of Chaos már ismét Európa egyik vezető metal csapatává tette a Kreatort. Magyarországon legutóbb 2009. februárjában léptek fel, a debreceni Lovardában, így aztán igazán időszerű volt egy újabb koncert. A júniusi MetalFestnél megfelelőbb helyszín nem is akadhatna ehhez!

Jari Mäenpää a finn folk/viking metal banda Ensiferum első korszakának gitárosa és énekese volt, a Wintersun pedig eredetileg egy olyan mellékprojektnek indult, amelynek dalain Jari még azelőtt kezdett dolgozni, hogy 1996-ban csatlakozott volna az Ensiferumhoz. Amikor az első demófelvételek alapján a Nuclear Blast megkínálta egy szerződéssel, inkább kirúgatta magát az Iron albummal haladéktalanul turnézni kívánó csapatból, csak hogy elkészíthesse a máig egyetlen Wintersun anyagot, egy mesteri power/folk dalgyűjteményt, tele villámgyors riffekkel, neoklasszikus virgákkal és hamisítatlan északi hangulattal. A 2004-ben megjelent debüt folytatására azóta is hiába várunk, bár évről-évre érkeznek infók arról, hogy most már tényleg hamarosan elkészül a Time munkacímet viselő második lemez. A 2006 őszén az Amon Amarth társaságában már Budapesten is fellépett Wintersun felbukkanása a 2011-es MetalFesten minden kétséget kizáróan a fesztivál egyik különleges zenei csemegéjének ígérkezik, ugyanis a Metalfestes koncert egyike a kiemelt exkluzív fesztiválfellépéseknek!

A Hammer Concerts bemutatja: Metalfest Open Air Hungary 2011
2011. június 3-4-5. péntek-vasárnap
Budapest, Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központ
(XII. Ker., Konkoly Thege Miklós út 21.).


A Metalfest eddig bejelentett fellépői:
KREATOR, SABATON, ARCH ENEMY, CRADLE OF FILTH, WINTERSUN, SAXON, RAGE, PRIMORDIAL,  EQULIBRIUM, STORMWITCH, MISERY INDEX, ASTRAL DOORS, KATAKLYSM, VICIOUS RUMORS, WHILE HEAVEN WEPT, ALCEST, SUICIDAL ANGELS, THULCANDRA, ISKALD, ABIGAIL WILLIAMS,
MILKING THE GOATMACHINE, MIDNATTSOL, BLOODBOUND, VANDERBUYST,  VISIONS OF ATLANTIS, KRISIUN, GRAVEWORM, SERENITY, THUNDERBOLT, LANFEAR, DIABULUS IN MUSICA, KISTVAEN, PEGAZUS, E-FORCE, STONEHENGE, WISDOM, VELVETSEAL, CHRISTIAN EPIDEMIC, TŰZMADÁR, CASKETGARDEN, DEMONLORD,  DAMNED SPIRITS' DANCE, TIRANA ROCKERS, EGO, CSEJTEY
+ további bandák!

A bérlet ára rockboltokban (részletes lista a www.metalfest.hu oldalon): május 5-ig 12 990 Ft-on befagyasztva, utána 13 990 Ft, a helyszínen 14 990 Ft.
A bérlet ára jegyiroda-hálózatokban: május 5-ig 12 999 Ft-on befagyasztva, utána 13 999 Ft.
A jegyár a szállásdíjat nem tartalmazza. A 3 napos sátorhely ára 1999 Ft/fő, kőház 8999 – 9999 Ft /fő/3 nap.
Szállásfoglalás a szallas@hammerworld.hu címen.


További információk:
Közösségi oldalak: