2011. április 19.

Kamelot és Evergrey koncert Budapesten

A nagysikerű Sziget fesztiválos buli után szerencsére nem kell sokat várni, hogy a Kamelot végre önálló koncert keretében is ellátogasson Magyarországra! Sőt, május 3-án egy valóban megismételhetetlen fellépésre számíthatunk a budapesti Club 202-ben, elvégre a turnéról elhúzódó magánéleti problémái miatt távolmaradó Roy Khant nem más helyettesíti ideiglenesen, mint Fabio Lione, a Rhapsody of Fire éléről. További csalogató tényező a gyönyörű énekesnő - Simone Simons vendégszereplése valamint az Evergrey, Amaranthe, Sons of Seasons hármas közreműködése a turnén.


A Kamelot napjainkra a világ egyik legnagyobb power metal zenekarává nőtte ki magát, köszönhetően a stílus kötöttségei ellenére kialakított markáns hangzásviláguknak. Albumról-albumra nő a zenekart övező érdeklődés, és a kitartó munkának hála a rajongói tábor is egyre nagyobb. Májusban a legfrissebb stúdiólemez - Poetry for the Poisoned - második körével fognak ellátogatni hozzánk. A hagyományos Kamelot stíluson kívül (ami az említett power metal mellett szimfonikus és progresszív elemekből építkezik) ez az album még változatosabb ötletekkel van tele, mindenképpen magasra téve azt a bizonyos lécet. Céljuk, hogy a zenén keresztül közvetített érzelmek és dinamika a hallgató lelkéig hatoljon. Az összetett hatás érdekében pedig különleges látvánnyal is készülnek.. amiből a legfrissebb klip adhat ízelítőt: 



Roy Khan énekes már említett sajnálatos távolmaradását olyan húzással egyenlítik ki, amire a legelvakultabb rajongók is csak bólintani tudnak. Az eddig megtartott koncertek Fabio Lione-val, az olasz Rhapsody of Fire énekesével ugyanis mindenhol hatalmas sikert arattak…  borítékolható is volt, hogy ezt a nem mindennapi összeállítást fokozott érdeklődés fogja kísérni. Ha mindez nem volna elég, különleges vendégként Simone Simons, az Epica szépséges énekesnője is velük tart.

Az előzenekarokra sem lehet panaszunk: a nálunk már többször megfordult svéd Evergrey új felállását mutatja be. Továbbá fellép a melodikus death metal felé hajló férfi és női énekesekkel kiálló Amaranthe és a Sons of Seasons is, a Kamelot billentyűsének frissebb, szimfonikus metal zenekara. Oliver Palotai tehát nálunk is duplázni is fog az este folyamán, a magyar származású zenész pedig már nagyon várja a hazai bulit! Érdemes tehát készülni a koncertre, ami az előzetes hírekkel ellentétben a budapesti Club 202-ben kerül megrendezésre, május 3-án. A befogadóképesség szűkös, azt pedig tényleg nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ez mennyire különleges este lesz - a belépőjegyeket a Ticketportal országos hálózatában (köztük az ismert rockboltokban) vagy akár az interneten is - a www.ticketportal.hu weboldalon - megválthatjuk.

A Concerto Music bemutatja: Pandemonium Over Europe
2011. május 3.,  kedd 19.00 óra
Budapest, Club 202
Kamelot, Evergrey, Amaranthe, Sons of Seasons koncertek
Belépő: 5900 Ft elővételben, 6900 Ft a koncert napján

Kapcsolódó weboldalak: