2011. április 27.

Metalfest Csillebércen: 19 ország sztárbandái a hazai metalfesztiválon

Magyarország legnagyobb fémzenés fesztiválján több tucat nemzetközi banda lép fel júniusban

2011-ben is számtalan klubkoncert várja a metal zenék kedvelőit, és a legtöbb nyári fesztiválon is találnak egy-egy színpadot maguknak azok, akik egy jó kis hajrázós bulit keresnek. Olyan fesztiválból viszont csak egy van Magyarországon, amely kifejezetten a metal zenét hallgatóknak igyekszik kedvére lenni: a Metalfest június 3-5. között a Csillebérci Szabadidőközpontban kerül megrendezésre idén, méghozzá több tucat nemzetközi és hazai banda felvonultatásával.. mindezt 2-3 koncertjegy áráért.

Kreator, Cradle Of Filth, Arch Enemy, Sabaton, Saxon, Alcest, Primordial, Wintersun, Kataklysm.. elég csak párat megemlíteni a 2011-es Metalfest legismertebb fellépői közül, és a műfaj kedvelői már érzik: június 3-5. között Csillebércen a helyük. Nem csak azért, mert az egész fesztiválra érvényes bérlet áráért máskor csak egy-két hasonló banda koncertjére tudnának bejutni, hanem azért is, mert a Metalfesten akár a lehető legnagyobb kényelemben, vagyis Csillebérci Ifjúsági és Szabadidőközpont bungalóiban és nyári szállásain is mód van a koncerten headbangelés fáradalmainak kipihenésére – persze csak azoknak, akik idejében lefoglalták a szállást. A többiek számára is van jó hír: a korábbi hírekkel ellentétben ugyanis a sátor-kemping használata ingyenes lesz a fesztivál területén! Azok, akik esetleg korábban megváltották már sátorjegyüket, azt a vásárlás helyén minden további nélkül visszaválthatják.

A Metalfest rangját a nemzetközi háttér is erősíti: ezt a fesztivált ugyanis szinte egyszerre rendezik meg Magyarországon, Ausztriában, Németországban, Svájcban és Csehországban. Mindemellett a kiváló fővárosi helyszín és a több tucat hazai és nemzetközi fellépő teszi a Metalfestet a metalosok legnagyobb nyári fesztiváljává. A hazai rajongók első ízben 2010-ben költözhettek fel a budapesti Csillebérci Szabadidőközpont több mint 40 hektáros területére, hogy egy hosszú hétvége alatt több mint 60 fellépő, köztük számos nemzetközi- és hazai sztárzenekar, valamint feltörekvő banda szórakoztassa őket. A nemzetközi fesztiválsorozat magyar állomása hatalmas siker lett: a hétvégén több mint tízezren mulattak a rendezvényen.

2011-ben tehát újra tehát ismét háromnapos bulival várja a metalbandák kedvelőit a csillebérci gyermektábor, és garantálhatjuk, hogy ki se fogy majd ajkunkról a nóta! Az idei program néhány napja vált véglegessé, így már jól látható, hogy a fesztivál két színpadán három napon át csak metal szól: összesen 65 csapat mutatkozik majd be, melyek két kontinens 19 különböző országából érkeznek, Görögországtól Kanadáig. A pontos időbeosztás és a fellépők listája megtalálható a www.metalfest.hu oldalon.

A három napra érvényes bérlet ára május 6-ig még változatlan, s aki járt a közelmúltban klubkoncerten, az tudja: a Metalfest bérlet 12.999 forintos ára igencsak kedvezőnek mondható. Ráadásként a „csomagban vásárlók” további engedményt kapnak: például a Ticketportal webáruházában és jegyirodáiban a MetalFest 12.999 Ft-os bérletét és a Scorpions 9990 Ft-os állóhelyét együtt 19.990 Ft-ért válthatod meg, de a Haggard és a Neckbreaker’s Ball koncertjére készülők is olcsóbban szerezhetik be a koncertjegyet, ha fesztiválbérletet is vesznek.

A Hammer Concerts és a Rock The Nation bemutatja:
Metalfest Open Air Hungary Fesztivál
2011. június 3-4-5., péntek-vasárnap
Budapest,  Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központ

A fesztivál fellépői:
Kreator, Cradle Of Filth, Arch Enemy, Sabaton, Wintersun, Saxon, Rage, Stormwitch, Kataklysm, Primordial, Equilibrium, Misery Index, Vicious Rumors, While Heaven Wept, Astral Doors, Skyforger, Krisiun, Suicidal Angels, Alcest, Thulcandra, Abigail Williams, Graveworm, Christian Epidemic, Stonehenge, Bloody Roots, Visions Of Atlantis, Milking The Goatmachine, Wisdom, Demonlord, CasketGarden, Damned Spirits' Dance, Tesstimony, Bornholm, Magma Rise, Tűzmadár, Vanderbuyst, Iskald, Serenity, E-Force, Midnattsól, Diabulus in Musica, Lanfear, Virrasztók, Kerecsensólyom, Chromnology, Sicitur Adastra, Csejtey, VelvetSeal, Crimes Of Passion, Bloodbound, Thunderbolt, EGO, Sanatorium, Craniotomy, Devastating Enemy, Ideas, Partyzan, Thornwill, Spirititual Ravisment,  Kistvaen, Rising Dream, Tirana Rockers, Twister, InvaderSuperheroes és Hammer Gitárhős eredményhirdetés.

Jegyinformációk:
A háromnapos bérlet ára május 5-ig 12.999 Ft, utána 13.999
A napijegyek ára 8999 Ft.
Jegyek kaphatók a Hammer Zenebarlangban, az ismert rockboltokban, országszerte a Ticketportal és a Ticket Express jegyirodáiban, valamint a www.metalshop.hu, www.ticketportal.hu, www.eventim.hu és www.tikit.hu weboldalakon.

További információk, részletes progam, jegyakciók:
http://www.metalfest.hu

Közösségi oldalak: