2011. augusztus 19.

Heidenfest: visszatér Budapestre a pogány viking népzenék fesztiválja

Október 20-án már harmadik alkalommal érkezik Magyarországra a pagan és folk metal bandák nagy utazóturnéja, a Heidenfest, amelyen idén a Finntroll, a Turisas, az Alestorm, az Arkona, a Trollfest és a Skálmöld vesz részt. A túra hazai állomása ezúttal is a Fehérvári úton, a Club 202-ben kerül megrendezésre.


Az elmúlt években Magyarországon is nagy sikert arattak azok az egy estés utazó fesztiválok, melyek a számos különböző metalzenei műfaj közül egy-egy bizonyos csoport köré épülnek. Az először 2008-ban megrendezett Heidenfest az Európa népeinek ősi, pogány hitvilágát megidéző folk és viking metal zenekarokat vonultatja fel: az elmúlt évben a Finntroll, a Primordial, az Ensiferum vagy az Eluveitie is szerepelt az egész kontinenst beutazó turné szereplői között.

2011 őszén a korábbiakhoz méltó felállás indul majd útra: ismét érkezik a műfaj igazi nagyágyúja, a Finntroll, valamint a szintén finn csatadalokat előadó Turisas. A műfajt a humor irányából közelítő, önmagát részeges kalózbandaként beállító Alestorm is egyre népszerűbb, ráadásul ősszel már a júniusban megjelenő új albumot is előadják, az orosz Arkona pedig szláv dallamokkal, valamint elbűvölő, ám annál keményebb hangon „énekelő” énekesnőjével hívja majd fel magára a figyelmet. A norvég Trollfest dalaiban akár balkáni dallamokat is felfedezhetünk majd, a Skálmöld pedig a messzi, fagyos Izland szigetét képviseli majd a turnén.

Októberben 20-án tehát ismét a Club 202 fedélzetén a helye minden edzett lelkű sörhősnek, hiszen a Heidenfest zászlaja alatt ismét a legjobb bandák kormányozzák majd a csatahajót egy újabb átmulatott éjszaka felé. Valahogy így:


A hazai koncertet szervező Hammer Concerts jegyakciót is kínál azoknak, akik a júniusi Metalfestre is szeretnének eljönni: ha a két rendezvényre egyszerre vásárolunk jegyet a Hammer Zenebarlangban vagy a www.metalshop.hu webáruházban, akkor a Heidenfest belépőért mindössze 2999 forintot kell fizetni.

A Hammer Concerts bemutatja: Heidenfest 2011
2011. október 20., csütörtök
Budapest, Club 202 (ex-Wigwam, Fehérvári út 202.)
Finntroll, Turisas, Alestorm, Arkona, Trollfest, Skálmöld  koncertek
Belépő: elővételben 5999 Ft., Jegyértékesítőknél (Ticketportal, Ticket Express, Tikit.hu): 6499 Ft, a helyszínen: 6999 Ft
Kapcsolódó weboldalak:
Jegyvásárlás: