2011. október 11.

Guano Apes koncert szombaton

2009. óta működik ismét a Guano Apes, de a hazai rajongók eddig csak fesztiváljainkon tapasztalhatták meg Sandra Nasicék még mindig kirobbanó formáját. Időközben egy zseniális új albummal is jelentkeztek, amihez turné is dukál, így most ősszel végre önálló koncerten is láthatjuk a méltán népszerű rockzenekart, október 15-én a budapesti Club 202-ben!


Ha egy banda nem tud hitelesen visszatérni, akkor korábban megszerzett hírneve nagyon gyorsan köddé válhat... Utólag sok régi csapat esetében mondhatjuk, hogy kár volt újra a rivaldafénybe lépni. A Guano Apes-t tekintve azonban más a helyzet: 2009-es visszatérésükkel a Nova Rock Fesztiválon tökéletesen sikerült átvinni a lécet. Anno karrierjük csúcsán döntöttek a zenekar szüneteltetése mellett, tehát kézenfekvő, hogy csakis valami nagy dologra készülhetnek, ha újra útra keltek. Az pedig immár jól látható, hogy a „szünet” alatt teljesen felszívták magukat, a megannyi nagysikerű koncertjük mellett az áprilisban megjelent Bel Air album is méltó utódja lett a régi klasszikusoknak.

Az 1994-ben alakult Guano Apes amint megjelent a nemzetközi színtéren, frissességével és a fogós dalokkal teljesen felkavarta a rockzene állóvizét. A Lords of the Boards című megaslágerük abszolút kifejezi azt az eltökéltséget, amivel elindultak a világhírnév felé. (Máig nincs olyan valamirevaló rockbuli, ahol ne csendülne fel az említett dal.) A teljesen újszerű gitárstílusuk és Sandra Nasic jellegzetes, erőteljes hangja volt a siker alapvető kulcsa, s anno többek között a Sziget Feszitválon is páratlan hangulatú koncerteket adtak.  Így persze az is kizárt dolog, hogy októberben az újdonsült szerzemények mellett kihagyjanak olyan hatalmas számokat, mint az Open Your Eyes, Big in Japan, No Speech vagy a Dödel Up.

A Guano Apes legénysége tehát készen áll arra, hogy a SZIN és Hegyalja után október 15-én ismételten gőzerővel csapjon bele a húrokba, ezúttal a Club 202-ben! A bemelegítést a norvég 22 legénysége fogja ellátni, akik nevükkel egy 22 napos / 22 állomásos turnéra utalnak. Belépőjegyünket megválthatjuk a Ticketportal jegyirodáiban - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon, ahol kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással is vásárolhatunk.

A Concerto Music bemutatja: Bel Air Tour 2011
2011. október 15., szombat, kapunyitás: 19 óra
Budapest, Club 202
Guano Apes, 22 koncertek
Belépő: 7900 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:

Közösségi oldalak: