2011. október 14.

Neckbreakers Ball – nyaktörő metalbuli először Magyarországon!

Össznépi rőzserázás 6 ország leghangosabb zenekaraival novemberben


November 1-én először érkezik Magyarországra a Neckbreakers Ball névre hallgató turnésorozat, mely immár negyedik alkalommal fog össze és utaztat végig Európán féltucat kemény metalzenekart. Az aktuális őszi brigádba a Dark Tranquillity, az Eluveitie, a Varg, a Mercenary, a Gurd és a Omnium Gatherum került be, őket láthatjuk majd a a budapesti Club 202-ben. A csapatok a kontinens hat különböző országából érkeznek, és eltérő műfajú zenét játszanak, mégis lesz közös pont: hangerő, pogó és hajrázás kifulladásig!

Nyaktörők Bálja - szó szerint így lehetne magyarra fordítani a 2009-ben először megszervezett Neckbreakers Ball turnésorozat nevét. Félreértés ne essék: balesetről azért szó sincs, de az elnevezés azért jól érzékelteti azt, hogy a koncerteken résztvevők bizony komoly nyakfájásra ébredhetnek másnap, hiszen csupa olyan zenekar lép fel a turnén, amely a metal csapatok között is a legnagyobb tombolást és hajrázást váltja ki a műfaj kedvelőiből. Az elmúlt években többek között a Kataklysm, a Behemoth, a Devildriver és Scar Simmetry is szerepelt már.

A turnésorozat negyedik kiadásának felhozatala sem marad el a korábbiak mögött. A össznépi ritmikus hajrázást főzenekarként a műfaj svéd nagymenője, a Dark Tranquillity vezényli majd, ahogy az egy korábbi videójukban is jól megfigyelhető. Az 1989 óta működő együttes a skandináv dallamos death metal egyik legrangosabb képviselője, és remekül ötvözi a technikás, mégis nyers brutalitást dallamos gitártémákkal, valamint több mint érdekes szövegvilággal, melyben a kvantumfizikai fejtegetések mellett időnként sámánok is feltűnnek.


A Neckbreakers Ball kettes számú sztárja a svájci Eluveitie, akiknek szintén bizonyítottan nagy gyakorlatuk van több ezer ugráló-bólógató ember mozgásának összehangolásában.. ahogy azt egy 2010-es fesztivál-fellépésük videóján is láthatjuk. A sípokkal, dudákkal, hegedűvel és tekerőlanttal színpadra álló kompánia népzenei hatásokkal ötvözi zenéjét, de a gitárok, a dob és a basszus azért gondoskodnak arról, hogy dalaikat hallva inkább ugrándozni, mint ringatózni támadjon késztetésünk.


A svájci Gurd zenekar révén a jóféle, hagyományos old-school thrash metal is képviselteti magát a Club 202-ben: az 1994 óta működő együttes Never Fail című legfrissebb albuma biztosan elégedett bólogatásra ösztönzi majd az idősebb metalheadeket, a fiatalabbakat pedig pörgős tombolásra - az alábbi videón például még az - amúgy szigorúan tilos! - stagediving, azaz színpadról közönség közé ugrálás gyakorlatát is bemutatják.


Az este során három további csapat teszi magát oda a forró hangulatért: a Németországból érkező pagan metal falka, a Varg (svéd: farkas), a dán progresszív death metal csapat, a Mercenary, valamint egy finn dallamos death metal csapat, az Omnium Gatherum játszik a nagyérdeműnek. Addig is tessék melegíteni: november 1-én minden metalhead izmait alaposan átmozgatja a Neckbreakers Ball!



A Hammer Concerts bemutatja: Neckbreakers Ball IV Tour

Budapest, Club 202
2011. november 1., kedd 17 óra
Dark Tranquillity, Eluveitie, Gurd, Varg, Mercenary, Omnium Gatherum koncertek
Belépő: elővételben: 5999 Ft, jegyértékesítőknél (Ticketportal, Ticket Express, Tikit.hu): 6499 Ft, a helyszínen: 6999 Ft



Kapcsolódó weboldalak:


Jegyvásárlás: