2011. november 9.

U.D.O. koncert Budapesten

A veterán germán metal legenda, vagyis az Accept eredeti énekese, Udo Dirkschneider méregerős lemezzel jelentkezett idén az általa vezetett U.D.O. élén. A Rev-Raptort bemutató turnéból szerencsére minket sem hagynak ki: november 14-én, a budapesti Club 202-ben lépnek fel, ahol természetesen az énekes hihetetlen életművének minden korszakából elhangzanak majd a legnagyobb fémslágerek. Udo ezúttal is megmutatja, hogy az idő még mindig nem fog rajta!


1981 fontos év volt az Udo Dirkschneider vezette Accept számára: kijött harmadik lemezük Breaker címmel, és ez már végérvényesen biztosította számukra a megérdemelt nemzetközi áttörést. A következő években sorra szállították a metal himnuszokat: a Restless and Wild, Balls to the Wall és a Metal Heart dalait sokan máig kívülről fújják. Magyarországon is hihetetlen népszerűségnek örvendtek, sokaknál ott pihennek még az említett albumok, az Accept-felvarrós farmerdzsekikről nem is beszélve. Aztán ’80-as évek végén zenei nézeteltérések miatt a zenekar és a frontember külön utakon folytatta munkásságát: Udo mindenáron a tradicionális metal mellett akart maradni - így létrehozta saját bandáját, U.D.O. néven. A közönség hamar megszerette és befogadta az új zenekart is, hiszen Udo a megszokott színvonalból sosem adott alább. Még a későbbi Accept-összeboruláskor sem feledkezett meg „saját gyermekéről”, s többször kijelentette, hogy az U.D.O. örökké létezni fog!

A mester pályafutása során mindig hű maradt elveihez és rajongóihoz. Ennek is köszönhető, hogy szerte a világban sosem csökkent megbecsülése és kiérdemelte helyét a legnagyobb metal énekesek között. Az újabb kori U.D.O. lemezein is az a karizmatikus, színtiszta metal hallatszódik, ami mindig is végigkísérte karrierjét. Klasszikus riffelés, óriási refrének és epikusabb tételek, valamint egyből támadó, azonnali fejrázásra késztető számok mind-mind jellemzik munkásságát. Mindez erőteljes, fémes és modern hangzással megtámogatva.

Udo a koncertezést is legalább annyira élvezi, mint pályája elején - erről személyesen november 14-én, a budapesti Club 202-ben is meggyőződhetünk. A bemelegítés szerepét ezúttal a norvég melodikus metal Sevenfield és a hazai metal szupergroup, az EGO Project látja el. A heavy metal eseményre belépőjegyünket megválthatjuk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon.

A Concerto Music bemutatja: Rev-Raptor Tour
2011. november 14., hétfő 19.00 óra
Budapest, Club 202
U.D.O., Sevenfield, EGO Project koncertek
Belépő: 4500 Ft. elővételben, 5500 Ft. a koncert napján

Kapcsolódó weboldalak:

Közösségi oldalak: